söndag 23 december 2007

Vit glögg är ju en stämningshöjare

I morse ringde den beslöjade Aftonbladetförsäljerskan på porttelefonen redan klockan 09.15. Jag låtsades att jag inte var hemma. Sedan fick jag svindåligt samvete, men det behövde jag inte ha så länge eftersom jag nu förmodligen har hamnat på den beslöjades lista över trogna kunder, för hon återvände någon timma senare. Jag låtsades då att jag hade kommit hem, så nu sitter jag här med en förbannad helgbilaga igen, och det känns som om det här är ett mönster som kommer att upprepa sig.

Igår innehöll den åtminstone korsord, idag ska för mig totalt ointressanta svenska kändisar "önska god jul"; man kan verkligen ifrågasätta om gränsen för men- och smaklöshet inte är nådd nu. Söndagsbilagan i sig innehöll dessutom en hel tidning enbart om Arn, och jag tycker att det mesta som Jan Guillou fingrar ihop är inte så lite överskattat. Jag gillar bara Gudarnas berg, en science fictionbok för ungdomar som det känns som att det bara är jag och möjligen Jan Guillous förläggare som har läst. Men allt det här dravlet om Arn och Hamilton kan jag faktiskt leva förutan, och Ondskan höll jag på att reta ihjäl mig på. Överlag tycker jag att Jan Guillou verkar vara en gammal mjöldryga som aldrig velat tvätta av sig Grabbarna på Fagerhult-stämpeln.

Jan Guillou hade nog för övrigt inte direkt köpt Aftonbladet med helgbilaga enbart av medlidsamhet över en liten beslöjad muslimtjej heller. Fast man vet ju aldrig, innerst inne är kanske Jan Guillou en riktig mjukis som har uppemot en 500 fadderbarn i Afrika och skänker hela överskottet från Arnfilmen till ett projekt som går ut på att rädda utrotningshotade grodarter i Ecuador, och han köper både majblommor och jultidningar och små brevmärken från Synskadades Riksförbund samt stöder Rosa Bandet, och snart kommer han att öppna en privat kvinnojour i samarbete med Unni Drougge...eller nej.

Men han kanske köper Aftonbladet i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar