lördag 8 december 2007

Om hon vill sköta en skjuten soldat, låt dina sår alltid sava

En sak som ofta slår mig när jag läser kontaktannonser, chattar eller när jag slumpar omkring på dejting-sajten eller på communities som folk har missuppfattat syftet med, är att många män skriver att de "söker en [valfria adjektiv] tjej/kvinna".

Vad är skillnaden mellan att vara tjej och att vara kvinna? Frågar man dessa män om deras åsikt i frågan så blir de väldigt svävande på målet och vet inte riktigt om det finns någon skillnad. Ålder, säger någon enstaka lite vagt, men oftast har de ingen egentlig uppfattning. Och då kan man ju fråga sig varför de inte reflekterar över vad de skriver, men det är ju en annan fråga. 

Jag har däremot aldrig sett någon kvinna efterlysa en kille/man, vilket i och för sig inte behöver bevisa någonting anmärkningsvärt, som att kvinnor insett att det inte finns några nyanser hos det motsatta könet. Jag har till exempel aldrig sett en mongolpiplärka heller och det betyder ju inte att de inte finns, bara att jag aldrig har varit på rätt plats vid rätt tillfälle.


Men hur som helst. Om det inte finns någon skillnad så är det väl tillräckligt att skriva antingen det ena eller det andra ordet. Om det handlar om att man vill visa att man kan synonymer så borde man ju dessutom kunna hosta upp fler än två, tycker man.  
Och om man anser att det finns en skillnad så bör det väl rimligtvis vara så att man föredrar det ena framför det andra, eller ska man tolka det som att personerna som söker tjejer/kvinnor inte är så nogräknade utan kan tänka sig att hålla tillgodo med ungefär vad som helst som inte har penis?

Upplys mig gärna, ty jag vandrar i mörker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar