onsdag 26 december 2007

Det är inte snön som faller

Så har jag överlevt mellandagsrean. Det var lika enkelt som vanligt, för jag var inte där. Jag har inte varit på mellandagsrea sedan 1985, då var jag gravid och svimmade inne på Hennes och Mauritz, jättedramatiskt, och inte en människa brydde sig om det utan jag fick själv vakna till liv och kravla mig ut i den friska luften medan folk trängdes som galningar för att fynda prisnedsatt konfektion av östasiatiskt ursprung. Sedan dess undviker jag mellandagsreor och har kommit till den bistra insikten att det bara är i sliskiga Hollywoodproduktioner som man undsätter gravida kvinnor i nöd.

I dagens Aftonbladet, plikttroget levererad av den lilla beslöjade redan 09.45, kunde jag däremot ta del av experttips för hur man "överlever" mellandagsrean, vilket bara fick mig mer övertygad om att min strategi, den totala frånvaron, är den bästa.

Sedan läste jag om att några av Aftonbladets "nöjesprofiler" rådde en hur man på bästa sätt bytte julklapper från "nån släkting utan koll" till "rätt" grejer. Sådant gör mig upprörd. Om man till exempel hade fått en skiva med Britney Spears eller Martin Stenmarck så skulle man byta till Robyn respektive Peter Jöback. Hade man fått dvd-boxen Rocky - The complete saga med Sylvester Stallone så skulle man byta till Bourne - The collection med Matt Damon. För att några skrattretande pellejönsar på Aftonbladet tyckte att det var coolare, häftigare, bättre. Hur pinsamt får det bli på en skala? Tror de att människor som råkat få tv-serien Robin Hood i ett hårt paket skulle ge sig ut på stan för att omedelbart byta den till Rome eller sista säsongen av Seinfeld, bara för att det stod i tidningen att Robin Hood varken var spännande eller kul. 

Om någon lyder dessa råd så borde de sättas under förmyndare på livstid. Tillsammans med de så kallade nöjesprofilerna. Stick och brinn eller något sånt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar