torsdag 20 december 2007

Moskva tror inte ett dugg på tårar

Ska man reta upp svenska folket så ska man höja tv-licensen, är nog den slutsats man får dra efter att ha tagit del av aftonbladet.se:s diskussionsforum. Åtminstone om man utgår från att de som uttalar sig där är representativa för svenska folket, vilket för övrigt något man kan tillåta sig att betvivla, men skit samma. Upprörda över att tv-licensen höjs med 36 kronor per år är de i alla fall, det är nästan så att man kan tolka det som ett rättsligt övergrepp det här med att ha en avgift som finansierar public service.

Paradoxalt nog tycker man samtidigt att det är bra att "någon" avslöjar till exempel ICA-handlarnas datumfusk med köttfärs. Det lär ju knappast hända i en av marknadsekonomiskt styrda företag reklamfinansierad tv-kanal i alla fall.

Det är lite roligt, för varje gång tv-licens förs på tal så gastar folk i affekt om det överjävliga i att tvingas betala för någonting som man inte vill ha. Som om man skulle ha så himla mycket att säga till om vad ens surt förvärvade slantar går till i vanliga fall. Jag vill väl till exempel inte gynna ett tobaksbolag som exploaterar och utsuger tredje världens befolkning, men gör det ändå genom att helt oskyldigt dricka ett glas O'Boy, eftersom Marabou ägs av Kraft som ägs av Altria som delvis ägs av Philip Morris. 

Mm, sug på den ett tag innan ni talar om valfrihet.  

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar