torsdag 6 december 2007

Hur man blir vän med sig själv

Igår letade jag på nätet efter brännskadekompresser för att komplettera vårt förstahjälpenskåp på jobbet, för jag är sådär ansvarstagande ibland. Dock var jag inte så ansvarstagande att jag kände att jag ville göra detta på min fritid, och precis när jag hade hittat de synnerligen gäckande kompresserna så var det dags att gå hem. Så jag använde mig av funktionen "Tipsa någon om den här sidan" för att påminna mig själv om att jag skulle fortsätta med detta idag.

Idag hade jag fått ett mail, där det stod Din vän Sparkling har tipsat dig om en vara från blablabla. Klicka på länken för att se varan.

Jag är kanske överkänslig, men jag tycker att det är ett missbruk av ordet "vänner" nuförtiden. Man är väl inte "vän" med någon per automatik bara för att man skickar ett tips om var det finns brännskadekompresser att köpa? Jag tycker det känns som en förfinad variant av ett hästhuvud i sängen.
 
Jag hade tänkt förvarna Björn, som jag förväntar mig ska betala för dessa snordyra kompresser, om mitt fynd, men jag tror jag gör det muntligt istället. Annars kanske han misstolkar situationen och tror att jag stöter på honom. Eller tror att vi ska bilda ett nätverk för förbandslådeinköp och vara med på varandras kompislistor.

Det måste vara Facebooks fel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar