måndag 17 december 2007

Evert fick en sopkvast och det kan han gott va värd

Det går ju sådär med mitt proffs-bloggande. Nu ska jag dessutom tillbaks till jobbet ett par dagar, så då får jag förhoppningsvis material till ett eller annat fikarumsinlägg. I övrigt har jag inte riktigt tid att blogga. Jag måste gå långa promenader i dagsljus och tänka på livet, universum och allting, och så har jag en massa böcker att läsa och det gäller ju att passa på nu när man har tid.

Nu har jag kommit till en punkt i Klas Östergrens bok "Fantomerna" där huvudpersonen upptäckt Litteraturen och bara läser som en besatt, utan urskiljning, dag som natt. Riktigt så fördriver jag väl inte mina dagar, men något åt det hållet. 

När jag är klar med "Fantomerna" ska jag, och detta är ett löfte, ge mig på den fruktade boken "Vete, vapen och virus" av Amerikas mest omständliga författare Jared Diamond. Jenny har försökt läsa den och misslyckats, jag har försökt läsa den och misslyckats, men jag ska på det igen. Den är jätte-jätteintressant, men både Jenny och jag känner att vi liksom vill ruska om Jared Diamond lite och be honom vara lite mer ingenjörsmässig i sitt skrivande. Förlåt, Jared, ta det inte personligt. Jag tycker så om Tolkien också.

Efter "Vete, vapen och virus" väntar kioskvältaren "Dammexplosioner". Eventuellt kommer jag att förhandla med mig själv om ordningsföljden här, och det kan hända att någon annan får gå före, som i en kö på Stureplan.

Är det så här han, Fadde, har det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar