tisdag 25 december 2007

Still their chains are on

Idag, juldagen, är tydligen Dagen Man Ska Gå Ut, vilket jag oftast har varit för upptagen med att styra upp den komplicerade jullogistiken för att hinna med, och nu är jag nog för gammal för alla jag såg ute idag verkade vara födda på 80-talet eller senare. 

När jag åkte buss tidigare ikväll kändes det som om hela bussen var någons privata förfest. Typ alla utom jag och busschauffören var uppklädda och partysugna och det skålades och hånglades och gjordes upp planer för resten av kvällen och natten. Jag satt mest och fantiserade om att busschauffören skulle kunna neka ynglingarna att åka på barnbiljett med motiveringen att de hade ett flertal klirrande systembolagspåsar i nävarna, men det skedde inte.

Jag borde börja ragga mer. Ikväll var hela stan full av potentiellt liggbara objekt, men eftersom jag släpade omkring på en säck med 20 kg jordärtskockor från min pappas monstruösa odling valde jag att ligga lite lågt.

Men om det är sant att vägen till mannens hjärta går genom magen borde ju karlarna ha ränt efter mig som galningar ikväll, men det gjorde de inte, snarare kändes det som att de kastade underliga och nästan lite skygga blickar på mig och min säck. Som hämnd tänker jag därför äta upp varenda jordärtskocka själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar