tisdag 18 december 2007

Sic transit gloria mundi

Man ska vara smart på alla sätt. Gatsmart, matsmart, miljösmart och jobbsmart och det verkar inte finnas någon hejd för hur många olika sätt man kan vara smart på. Det är nästan så att man får lust att vara lite extra korkad på ren trots (och här lämnar jag alltså öppet mål för den som har lust att smasha in ett Och på vilket sätt skulle man märka skillnaden?*)
Det senaste och dummaste står ändå aftonbladet.se:s viktklubb för. Under rubriken Är din Aladdin-favorit en fettfälla?  får man lära sig att man nu även kan vara "pralinsmart". Man frestas genast att spekulera i om kvällstidningsjournalisterna verkligen är sådär naturdumma när de skriver sina ingresser, eller om de möjligen också protesterar öppet mot den där trendiga smartheten.

Att vara "pralinsmart" går ut på att man väljer de minst kaloririka bitarna i Aladdinasken, för att kunna "njuta maximalt utan onödiga kalorier". Det skiljer omkring 30 kalorier mellan den fetaste (gräddnougat) och den smalaste (trillingnöt) pralinen, så nu vet ni det, alla ni som famlat i mörker kring vilken chokladbit som får en att framstå som lite mer intelligent än profanum vulgus.

Jag blev lite trött av att läsa det där. Man kan riktigt höra tankegångarna: Men oj då, vad jag har gått upp i vikt över julen! Bara för att morbror Kurt åt upp alla trillingnötterna! Typiskt! Skärp er, vill jag säga lite förebyggande till er som tuggar i er en äcklig chokladbit som ni inte vill ha, bara för att ni tror att ni är nyttigare då. 30 kalorier är för fan försumbart.

Lite längre ner på samma sida fanns en rubrik som hette Silltrött? och då förlorade jag nästan medvetandet. Var går gränsen för hur dumt det får bli och är vi inte där nu?

* Varsågod, Tord :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar