lördag 29 december 2007

Hur gör djur?

Idag vågade jag mig in till stan i tron att den värsta mellandagsrea-hysterin hade lagt sig. Det hade den inte. Folk rörde sig lika målmedvetet som legosoldater och hela stan var som ett enda stort slagfält. Systembolaget ska vi inte tala om. Det var rena rama Roskildefestivalen, minus musik.

Som tur var skulle jag bara till Clas Ohlsson för att köpa rakblad och en krok. Det låter lite som att jag är ute efter accessoarer för att döda någon, men fullt så illa  var det inte. På Clas Ohlsson var det inte rea och därför inte fullt lika mycket folk. Kö till kassan var det lik förbannat, men det är bara att bita ihop och härda ut. 

Av någon anledning var rakbladens placering i kassorna könssegregerad, så när jag väl kom fram till kassan så fanns det 70 000 olika sorters rakblad för män och 0 för kvinnor. Jag var tvungen att med livet som insats lämna min plats i kön och dyka tvärs över gången till nästa kassa för att hitta tjej-rakbladen.

Jag är lite osäker på vad som är politiskt korrekt att göra i en kö. Får man egentligen lämna den för att gå och hämta något, eller har man då förverkat sin rätt att behålla sin plats och måste ställa sig sist igen? Det känns som att "att köa" är det som står högst upp på Den Stressade Nutidsmänniskans hatlista,så man vet aldrig vad för slags känslor man rör upp hos folk om man bryter mot en oskriven regel. Se bara på Michael Douglas i Falling Down.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar