söndag 13 januari 2008

You know, I bet I could fry an egg on your head right now

Jag har precis tittat på Lilla Jönssonligan och Cornflakeskuppen. En väldigt lättsmält underhållning med lyckligt slut, mycket passande när man är sådär lite söndagsslö som jag är just nu. 
Jag har sett den förut, fast inte hela. Jag såg inte hela den här gången heller, för jag trodde den gick på TV4, men det visade sig vara fel. Det finns för många tv-kanaler, jag orkar inte hålla reda på dem alla. Men går de bara i repris tillräckligt många gånger så ska jag väl lyckas pussla ihop en hel Lilla Jönssonliganfilm.

Däremot har jag aldrig sett någon av filmerna om Jönssonligan. De vuxna filmerna alltså, fast det låter ju en smula pornografiskt, men ni fattar. Jag antar att behållningen av Lilla Jönssonligan är avsevärt större om man har sett Stora Jönssonligan. Att det är många poänger som går förlorade, ungefär som att se Scary Movie utan att ha sett en enda rysare. Fast det känns inte så angeläget att ta del av de poängerna så att jag måste se dem till varje pris. Jag har en förutfattad mening om Jönssonliganfilmerna, och det är att de är så förtvivlat...mossiga. Det är möjligt att jag har fel, men jag tänker inte avstå från mina förutfattade meningar utan tungt vägande skäl.

Snart ska jag titta på Hitta Nemo. Eller heter den Rädda Nemo? Eller är det Willy som ska räddas och Nemo som ska hittas? Det finns inte bara för många tv-kanaler, det finns även för många filmtitlar. 


En gång åkte jag X2000 till Stockholm, och bredvid mig satt en business man med överrock och slips och portfölj och grejer. Han smackade upp en laptop framför sig på nolltid och klickade sedan helt otippat igång Hitta/Rädda Nemo. Jag tjuvtittade skamlöst, men missade en del eftersom han helt osolidariskt hade både hörlurar och otextat. Dessutom steg han av i Linköping, så jag hann inte se mer än kanske knappt halva filmen. Men den verkade i alla fall rätt rolig och jag har undrat lite hur den slutade. Idag ska jag få veta det. Om jag klarar av att hålla ordning på kanalerna samt hålla mig vaken, vill säga.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar