tisdag 8 januari 2008

Money makes the world go down...eller jag menar round.

Jag har en hemsida. Den bor på webb-hotell, och varje år betalar jag en liten slant för den grandiosa sviten i cyberrymden. I år kom fakturan till mig den 17 december. Den 28 december betalade jag den, eller åtminstone drogs pengarna från mitt konto då. Den 3 januari mailade webb-hotellet och bekräftade att de hade fått pengarna. 
Igår fick jag en ny faktura, vilket jag tyckte kändes väldigt onödigt och rent av felaktigt, så jag mailade webbhotellet och frågade vad de sysslade med. Jo, då var det så att eftersom fakturan skulle ha varit betald senast 2007-12-31 men betalningen inte blev registrerad förrän 2008-01-03 så skickades det en påminnelse. Fast den kunde jag ju bortse från. Mailet avslutades med Best regards / Cordialement / Freundliche Grüße / Venlige hilsener / Vänliga hälsningar / Vennlig hilsen Alex. Det kändes ju både internationellt och familjärt på en och samma gång.

Men jag undrar var pengarna som drogs från mitt konto den 28/12 höll hus mellan den 28/12 och den 3/1? I sex dagar har de svävat omkring i någon slags pekunjärt limbo, utan alibi, oåtkomliga för alla.

Alltså, okej för att det har varit nyår och helg och så vidare, men vi lever ju i alla fall på tjugohundratalet. Det är väl knappast någon bankkassörska som sitter och bokför alla transaktioner för hand nu för tiden? Som har passat på att ta långledigt nu när julen har legat så bra i almanackan? Så att hela systemet brakar ihop som det gör när den oumbärliga tar ledigt? Eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar