måndag 14 januari 2008

Jag ska hitta dig en dag, så fan heller

Nu har jag läst en bok av Joy Fielding, "Jag ska hitta dig en dag". Nu kommer jag strax att spoila hela intrigen, så den som planerar att läsa boken gör bäst i att sluta läsa det här nu.

Det var ganska länge sedan jag fattade ett beslut att inte läsa böcker av Joy Fielding. De handlar i allmänhet om fasansfullt korkade brudar som hamnar i klorna på män med ett mörkt förflutet, och de låter sig domineras och hunsas till bokens slut, då de till sist inser att oj då, den där snygge och sympatiske killen är visst en seriemördare. Och så lyckas de på något sätt dunka en kristallvas i huvudet på honom eller något liknande, så att de kan fly.

"Jag ska hitta dig en dag" handlar om tre fasansfullt korkade brudar. Två bor på samma gata, är ensamstående mödrar och det hintas om ett mörkt förflutet som de vill dölja. Den tredje bruden är nydumpad och träffar redan samma dag en fantastiskt trevlig kille på en bar, dit hon gått för att dränka sina sorger. Han följer med henne hem och de har en fantastisk natt tillsammans, och nästa dag säger hon upp sig från sitt tråkiga jobb och när han föreslår att de ska åka och hälsa på hans son i Ohio så tackar hon ja utan några närmare betänkligheter, ger honom bilnycklarna till sin bil och ger sig ut på en roadtrip med en person hon känt i ungefär en dag. 

Och så låter hon sig duperas av hans charm och bara sitter där i sin egen bil som ett annat mähä och låter sig övertalas till de mest idiotiska saker. Och så fattar man ju ganska omedelbart att någon av de två andra brudarna är hans exfru och hon för närvarande ligger rätt så risigt till, och det förflutna rullas upp och så slutar det med att han står i vardagsrummet och hotar sin exfru med kniv och erkänner att han dödat hennes väninna och så äntligen samlar den korkade bruden ihop sig lite och så blir det lite tumult under vilket hon lyckas komma åt kniven och punktera något livsuppehållande organ på honom. THE END.

Jag ska ge den till Barbie, hon gillar lite mer ytliga berättelser. Annars hade det varit pappersåtervinningen nästa. Tillsammans med "Kicki & Lasse".  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar