tisdag 15 januari 2008

"My name is Buck and Im here to fuck"

Två av mina favoritfilmer är Kill Bill Vol 1 & 2. Jag tycker de är så fantastiskt coola, otroligt snyggt gjorda och Uma Thurman är bara så bäst. 

Ovanför min säng har jag en affisch med det stämningsfulla motivet "Death list five", genomborrad av ett Hattori Hanzo-svärd. Jag vet inte om det verkar avskräckande på något vis, men män tycks ju fly som boskap ur sovrummet. Fast man vill ju ändå inte sexa med någon vekling. 

Men åter till Kill Bill. Jag är rätt nyfiken på vad Bill själv är för en figur egentligen. Vad har han för bakgrund och vad har världen gjort honom för ont, som driver honom att bilda The Deadly Viper Assassination Squad? Och hur har han kommit i kontakt med alla de där snygga brudarna, har han liksom gått fram till dem på någon bar och sagt Hej svejs, får jag bjuda på en drink och förresten, har du lust att bli yrkesmördare i mitt gäng? Och hur har han lärt känna Pai Mei? Och vad har han, Bill alltså, inte Pai Mei, egentligen gjort som får Hattori Hanzo att bryta sitt löfte om att aldrig mer tillverka samurajsvärd?

Quentin...du har ett jobb att göra här. Bill är ju för all del död, men det är ju så populärt att göra filmer om vad som hände innan det som hänt i de första filmerna. Eller det kanske bara är Stjärnornas Krig i och för sig, jag har inte så jättestor koll. Men ändå. Du är så jättebra på att stuva om kronologi, så kom igen nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar