onsdag 30 januari 2008

Dagens i-landsproblem

En sak undrar jag. Varför ska man möblera om i affärer? Jag vill kunna gå omkring i min lokala Ica-butik och veta var allting finns utan att behöva tänka, utan att behöva fråga, utan att behöva leta. Det ska gå snabbt och smidigt att handla, tycker jag och säkert "många med mig", som det brukar stå i de anonyma insändarna i lokaltidningen.

I alla år har de ekologiska boveteflingorna haft sin bestämda plats längst ner i raden med frukostflingor. Jag har kunnat gå dit i sömnen och plocka till mig ett paket eller två. Men plötsligt är det någon pajas som har bestämt sig för att möblera om, och där mina ekologiska boveteflingor brukade stå står nu någon form av sockrade spannmålshjärtan som jag absolut inte vill äta till frukost, och mina flingor hade flyttat ett par meter västerut.

Alltså, jag fattar ju tanken. Att man ska vimsa omkring och liksom råka snubbla över varor som man i vanliga fall inte ser och på så sätt lockas att köpa sånt man kanske inte riktigt behöver. Men det är så dumt. Sluta genast med detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar