söndag 15 januari 2012

Söndag

Söndag. Har varit ute och promenerat. 2 timmar och 10 minuter, plus lite tid när jag stod och dösnackade med en gubbe som beundrade Remus, tax med rätt att döda. Han, gubben alltså, hade intressant information om några av grannarna. Inte Tengil och Katla, inte de närmaste heller, utan om en släkt (i vilken en av de närmaste grannarna ingår) som äger nästan hela gatan som vi bor på. Eller "hela gatan" var kanske att ta i, men fyra hus på en och samma gata plus en firma på andra sidan gatan känns ju nästan som Monopol.

När jag kom hem gjorde vi ett tappert försök att justera förgasaren på motorsågen  (min uppgift: hålla i handtaget, valfritt att tolka in hur mycket förgasare "jag" kontra "vi" har justerat), det gick sådär och vi beslöt att min man skulle vända sig till experterna på Lantmännen på onsdag, enda dagen på hela veckan som de har öppet längre än till kl 16.00. Så går det till på riktiga landet där det BARA är bönder som handlar.

Innan jag gick ut på min jättepromenad gjorde jag en bröddeg, och när jag kom tillbaks var den färdigjäst. Nu står brödet i ugnen och är snart klart. Funderar på att slänga ihop lite smör och mjöl och nötter och blockchoklad och av detta tillverka någon slags småkaka "när ugnen ändå är varm" så att säga. Ikväll börjar HANDBOLLS-EM. Tio dagar fyllda av spänning och dramatik väntar. Därför: bäst att passa på att vara lite huslig nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar