tisdag 17 januari 2012

Snart handboll

Brr, ikväll lär det bli dramatik när Sverige möter Tjeckien. Tjeckien gick ju och spöade Tyskland i måndags, när svenskarna hade ett sabla slit med att få till ett oavgjort mot Makedonien. Och Tyskland får väl ändå räknas som en stor handbollsnation, så det var faktiskt lite otippat. Fast rätt åt tyskarna förstås. De behöver minsann inte alltid vara sådär äckligt bra bara för att de har sin gamla proffs-Bundesliga att frodas i.

Men det värsta är att nu kommer tjeckerna att vara apmalliga och, ännu värre, sprängfyllda av gott tjeckiskt självförtroende, medan svenskarna kanske är lite bleka och molokna eftersom de faktiskt nästan fick spö i måndags. Eller så, förhoppningsvis, så kommer de igen med friskt humör och en hel massa djävlaranamma och spöar skiten ur tjeckerna som kanske trodde de skulle få en lätt match. HOPPAS.

Det här med handboll är så nervöst och jobbigt. Man blev så himla bortskämd under hela 90-talet när det bara regnade medaljer över Bengan Boys och man aldrig någonsin behövde tänka i termer som "kvalmatcher" och det egentligen bara var det där OS-guldet som var ett retfullt uddamål bort. Nu har resten av världen tyvärr kommit ikapp och det känns som att varje match är livsviktig och kan sluta precis hur som helst.

Men nu är det snart dags. Heja Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar