söndag 8 januari 2012

I min deckare

Har varit ute på en stärkande promenad för att mildra ångesten över att julledigheten går in på sin sista dag. Jättelånga och stärkande promenader är sånt man kan ägna sig åt när man är ledig, i veckorna finns inte två timmars promenadtid varje dag, inte om man ska hinna med att jobba och handla och städa och baka och träna och äta och läsa och kanske blogga och dumsurfa och titta på tv lite också. Sorgligt men sant, men man blir ju tyvärr inte ekonomiskt oberoende av att surblogga om det.

Hur som helst. Jag gick en runda där man går på en grusväg som sedan slutar på någons gårdsplan, trodde jag första gången jag gick där, så jag vände och gick hem igen den gången. Jag tycker det är astråkigt att gå till en punkt och sedan vända och gå samma väg tillbaka. En runda ska ju vara en runda och därmed basta. Sedan tyckte jag ändå att det var lite konstigt att vägen slutade på en gårdsplan när jag hade sett på Gröna Kartan att den skulle ansluta till en annan väg, så jag gick den igen. Då visade det sig att den inte alls gick in på gårdsplanen utan svängde precis vid husknuten och fortsatte i form av två hjulspår som så småningom mynnade ut i civilisationen. Ha! Var väl det jag visste.

Det är en mäklare som äger stället med gårdsplanen som vägen ser ut att sluta på. Det vet jag eftersom firmanamnet står med jättebokstäver på hans brevlåda, och även med ännu större bokstäver på ett släp som står parkerat på gårdsplanen som vägen alltså inte slutar på. Jag har aldrig hört talas om denna mäklare i någon sammanhang där fastigheter säljs och/eller köps. Har ju ändå varit hemnet-knarkare med stora mått innan vi hittade vårt hus, och då snappar man ju upp ett och annat och jag vet att den här mäklaren aldrig figurerade där. Dessutom ser den här gården rätt så white trashig ut även om det ständigt pågår om- och tillbyggnader. Men ni vet. Högar med skrot i skogen bakom huset. Ved som har legat under mögliga presenningar i åratal och som aldrig blir uppsågad. Flera gamla fordon och släpvagnar som inte rullat en meter på flera år. Halvfärdiga byggprojekt som aldrig blir klara. Två stackars raggiga hästar som går i en hage med sladdrig eltråd som förmodligen inte har gett någon ström ifrån sig sedan stormen Gudrun.

Så jag undrar ju lite hur man egentligen får pengar om man är fastighetsmäklare men inte har mäklat en enda fastighet i modern tid?  Kollade om det fanns en hemsida, jo, det fanns. Klickade på länken "Våra objekt", fick upp "Sidan kan inte visas". Så det här är ju ett solklart fall av skumhet som borde förtjäna en plats i den mäktiga deckare som jag kommer att skriva någon gång. Jag tror att det kan försiggå både knarkhandel och trafficking där på gården. Kanske är Ulf Lundell inblandad på något sätt också. Medge att det skulle bli en kioskvältare som saknar motstycke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar