tisdag 31 januari 2012

I hate Biltema

I morse när jag körde till jobbet var jag tvungen att tanka eftersom det knappt ens var tal om ångor utan snarare bara några ledsna bensenringar som låg och skramlade längst ner i tanken. Svängde in på Jet och skulle till att låsa upp tanklocket, men nähä, då gick väl inte det. Trixade lite, men nyckeln gick inte ens ner halvvägs, men av någon anledning gick det ändå att öppna. Obs, låser ALLTID tanklocket, så min första tanke var att någon klåfingrig fan hade försökt bryta sig in och sno min bensin. Ja, då stod plötsligt ett besök på BILTEMA på agendan, för när bensinpriset är uppemot femton kronor litern känns ett låsbart tanklock som ett måste även om man inte bor i Chicago direkt. Så tänkte jag även passa på att införskaffa en ny glödlampa till kupébelysningen eftersom den lade av för några dagar sedan. Den höll bara i 22 år, det var väl inget vidare.
Sagt blev gjort. Jag hatar Biltema, men de har ju fan precis allting i sitt sortiment. Nästan i alla fall. Så jag plockade glad i hågen ihop tanklock, talgbollar, fågelfrö, en lampa till carporten vedporten, batterier, nya torkarblad och så vidare. Sedan hamnade jag på lampavdelningen och blev precis matt. Aldrig i helvetet att jag skulle orka titta igenom alla miljoner olika sorters glödlampor och försöka räkna ut vilken som passar i kupén till min Volvo. Jag tog en kölapp till informationsdisken och väntade mig tålmodigt igenom ett par kunder som velade mellan vad som kändes som alla oljefilter som finns i hela världen, men till slut blev det min tur. Framförde mitt lilla ärende till en slö yngling och han bara Vadå kupébelysning? och jag: Jamen det som tänds när man öppnar bildörren och han började höglöst slå mitt registreringsnummer och scrolla sig fram i vad jag inbillade mig var Biltemas artikelregister, men det kan ju mycket väl vara någon smaskig porrsida också. Till slut sa han att han "inte kunde hitta den" och jag bara: WHAT?, hur svårt kan det vara liksom, men hans enda förslag var att jag skulle "ta med lampan in nästa gång så man kunde jämföra". Jamen tack för ingenting då.

Fick alltså åka därifrån med delvis oförrättat ärende, och sånt stör mig sjukt mycket så på vägen hem svängde jag inom Salvatores bilverkstad istället, med den bittra föresatsen att ALDRIG MER sätta min fot på Biltema. Framförde mitt ärende till (tror jag) Salvatores fru, och hon bara Jamen jag skickar ut Linus så får han titta, så det blir rätt lampa! Det kallar jag service. Linus pillade flinkt bort lampglaset och konstaterade att lampan såg hel ut. Fattas bara annat, den har ju inte mer än 22 år på nacken. En säkring, föreslog Linus och började rota under askfatet, där säkringarna av någon outgrundlig anledning är placerade, men nej, alla var hela. Nu kände jag att det hela nog började  tangera gränsen för hur mycket service man kan få till priset av en glödlampa när man dessutom inte ens behöver köpa en ny, och dessutom var det, påpekade Linus, ändå snart dags för 1000-milaservice, så helt plötsligt stod vi och bokade tid för det istället. Så på ett sätt var det ju tur att den där trögröven på Biltema inte hittade rätt glödlampa i sitt vidlyftiga sortiment. Det hade ju varit förargligt att behöva punga ut med kanske 29 spänn för en ny lampa när man har en 22-årig som fungerar perfekt. I teorin alltså.

Ja, och sen när jag kom hem och skulle testa mitt nya tanklock så  fungerade plötsligt det gamla, både att låsa och att låsa upp igen. Så nu har jag ett reserv-tanklock istället. Jag tror någon skämtar aprilo med mig här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar