måndag 2 januari 2012

Because I'm worth it

Jamen här sitter jag i soffan och bloggar som om jag aldrig hade gjort något annat. Idag var jag nämligen på mellandagsrea, fast det räknas knappt när det är efter nyår, på Elgiganten, may you burn in hell, och shoppade loss på en ny laptop. Jag har visserligen en laptop redan, inköpt på Tradera (säkert stulen från början) i slutet av 1900-talet och med prestanda därefter. Den har dessutom använts som slit-och-släng-och-här-ska-det-laddas-ner-musik-dator av två tonåringar (som nu är vuxna) och är i skick därefter. Det vill säga, nästan ingenting fungerar som det ska. Sist jag hade igång den talade den missnöjt om att Internet Explorer höll på att dö jämmerdöden, och så stängde den tjurskalligt av sig själv. Lyckades blixtinstallera någon uråldrig version av Firefox mellan dödsattackerna, så man kan surfa på sidor som är ungefär lika avancerade som text-tv, men det är väl också ungefär allt man kan göra med den gamla geten.

Jag har ju förstås en stationär dator också. Som jag egentligen inte alls är missnöjd med även om den också har några år på nacken. Men jag börjar faktiskt tröttna lite på att den är just stationär. Att man är begränsad till att sitta fast i arbetsrummet och en nätverkssladd. Det känns lite bakåtsträvande och jag är ju känd för att ligga i framkant när det gäller teknik och utveckling...eller det var kanske en viss överdrift, för att inte säga LÖGN.

Men nu! Sitter jag här med en liten göllegöllig minidator, obetydligt större än en Aladdinask, men med ett tangentbord som är 92 % av normal tangentbordsstorlek. Vilket passar alldeles utmärkt för mig som har cirka 92 % av normal handstorlek (något jag kommit fram till genom att provskriva vartenda tangentbord på hela Elgiganten). Och inte nog med det, jag surfar på det trådlösa nätverket här hemma. Det låter så 2000-tal att man knappt kan tro att det verklige utspelar sig hemma hos oss, familjen von Sladd. Och att jag, Fru Latmask, lyckades hitta det superhemliga lösenordet till detta trådlösa nätverk, som hittills aldrig utnyttjats. Jag känner mig mycket mycket nöjd.

Fast som vanligt ger jag inte mycket för Elgigantens säljare. Om man säger att man vill ha en bärbar dator i den och den prisklassen, med AMD-processor och HDMI-utgång och i övrigt har man inga speciella krav, så föreställer jag mig att en försäljare ska kunna hosta fram några lämpliga modeller lite raskt. Inte behöva gå in på vevevepunktelgigantenpunktkom för att se vad som skulle kunna finnas, det kan jag ju lika gärna göra själv hemma på kammaren (vilket jag förstås också gjort, men de ska väl göra någon nytta för sin lön, de här vitskjortorna).

Men men, whatever. Nu sitter jag här och känner mig väldigt 2012. Ville mest bara tala om det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar