fredag 13 januari 2012

När får barn gå till skolan själv?

Jenny berättade att hon hade blivit uppläxad av en så kallad proffsförälder härförleden. Ni vet, en sån där som alltid VET hur allting ska vara och som tokdissar andra för att barnen går på dagis, kollar på Gladiatorerna och har ketchup på makaronerna. I det här fallet hade Jenny bara frågat när barn kunde börja gå till skolan själv, kanske när de var 9-10? men NÄHEJ, tolv år ska de vara, punkt slut och end of discussion. Sen kan man ju kanske tycka att det väl är lite skillnad på om man måste korsa en 90-väg utan övergångsställe eller om det är cykelväg hela vägen, men såna där proffsföräldrar brukar vara så djävla kategoriska, så det är ju meningslöst att ens försöka föra en vettig diskussion.

Tolv år alltså. När jag var tolv år så körde jag moppe och tjuvrökte. Man tycker ju att man även skulle klara av att ta sig till skolan för egen maskin då. Det är ingen ordning på någonting längre.

3 kommentarer:

  1. Jag gick till skolan själv när jag var 7 men då behövde jag förstås inte korsa några farliga vägar heller. Min dotter går hem själv från skolan, typ 2 km trafikerade vägar, och det har hon gjort sedan hon var 8 år - men så kollar jag ju inte på Gladiatorerna heller (fast ketchup på makaronerna, ja tack!)

    SvaraRadera
  2. Mina barn kommer aldrig att bli välanpassade medborgare. Lilla räkan har gått till skolan själv sedan han var 8 år . Och när vi är hemma gör vi inget annat än att äta ketchup och titta på Teletubbies. Älskade förresten ditt inlägg om extra ris på jäst.

    SvaraRadera