fredag 27 januari 2012

Sol och vår

Det är något jag längtar efter, sol och vår alltså. Eller åtminstone vintern som den var innan, med plusgrader och barmark. Hatar snö och kyla.

Igår på jobbet så undrade Micke om det inte var någon som var lite sugen på thai-lunch, för det var nämligen han.  Jag hade i och för sig matlåda med mig, men när Micke började prata om det så kände jag hur jättesugen jag var på thaimat i förhållande till pasta med blomkål och broccoli, som raskt fick äran att stå kvar i kylen ytterligare en dag. Jag tog liksom helt för givet att Micke var den som skulle offra sig och åka iväg till vårt stamställe, Bengt & Somjits Thai, och därför biföll jag ivrigt detta förslag. Då visade det sig att Micke inte hade någon bil, så plötsligt var det jag som fick sätta mig i en iskall Volvo och susa iväg för att utfodra oss. Och sedan visade det sig dessutom att Micke inte hade några pengar, så jag fick "lägga ut" för honom.

Det är så här det börjar när man blir sol- och vårad, tror jag. Men för all del, jag ersätter gärna vintern med lite sol och vår om det är så här enkelt och inte går loss på mer än en femtiolapp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar