torsdag 5 januari 2012

Grannar

Idag hällregnade det när jag gick ut och 90 minuter senare när jag kom hem så hällregnade det fortfarande. Det hällregnade när jag cyklade till Konsum och det hällregnade när jag cyklade hem igen. När jag gick ut första gången höll vår granne på att städa, noterade jag eftersom hon öppnade ett fönster och skakade en dammtrasa. När jag kom hem för andra gången höll hon fortfarande på att städa, noterade jag eftersom hon hade ett annat fönster öppet och stod därinne och fejade. Man kan inte annat än imponeras av denna flit.
När jag kom innanför dörren för andra gången övergick hällregnet till snö. Då for grannen ut som ett jehu och började planera sina möjligheter. Skulle det lägga sig? Skulle snöskyffeln fram, behövde det skottas? Skulle man rent av bli tvungen att ta fram snöslungan? Sällan har jag sett någon deppa ihop så fullkomligt när det visade sig att snön rätt så snabbt övergick till först snöblandat och sedan vanligt regn.

Själv eldar jag i kaminen för att torka mina dyngsura ytterkläder. Kollar lite på Lyxfällan, men vad är det för lama programledare? Var är Charlie och Mattias? Och var är de som kom efter dom? Det är ingen ordning på någonting längre. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar