tisdag 6 november 2007

When the saints go marching in

Idag har vi haft ISO-revision på jobbet och som vanligt fick jag påhälsning, för jag är en riktig revisorsmagnet. Det spelar ingen roll vad det handlar om, alla revisorer är direkt sjukligt intresserade av hur jag fördriver mina dagar. Eller så bländas de av min förödande charm och sprider ut det i hemliga revisorsbrödraskap som jag är övertygad om existerar, där revisorerna träffas och dricker sig mätta på färskt hönsblod medan de tillber Yog-Sothoth. Samt upphetsat viskar Besök Sparkling till varandra under fullmånen.  
När jag gnäller över min revisorspopularitet brukar Björn i tröstande ton säga att det beror på jag har sån koll på allt jag gör, till skillnad från alla andra på jobbet då, men jag tror mer på brödraskapets makt.  

På 90-talet arbetade jag på ett företag som stod i begrepp att ISO-certifieras. Där blev vi drillade i skräck att en revisor kunde komma precis NÄR SOM HELST och hugga tag i precis VEM SOM HELST och då skulle man kunna svara på ALLT som rörde företaget, och kunde man inte det så blev företaget av med sitt ISO-certifikat på fläcken och så fick man börja om på ruta ett igen. Så jag tycker faktiskt att dagens revisioner är lite mesiga. 

Annat var det förr, när vi årligen drabbades av den holländske revisorn Chris de Burgh. Eller han hette inte så men det var någonting ditåt, och dessutom hade han ett utseende som om han skulle kunna brista ut i skönsång vilken sekund som helst. Fast det gjorde han aldrig och han var dessutom så förfärligt petig, och Martin och jag fick sitta som två skolbarn och vara till lags med pärmar och papper och artigt påklistrade leenden i timmar. 
Martin och jag var det perfekta revisionsteamet, han skötte snacket och jag svävade ut och in i periferin och visade upp alla jordens dokument som styrkte hans utsagor så att säga i realtid. Vi var som en levande Powerpointpresentation och rent kusligt professionella. När han slutade var det ingen som var sugen på att axla rollen som min sidekick, så nu får jag klara mig själv. 

För slipper undan revisioner gör jag tydligen aldrig. Jag funderar på att skaffa mig en infiltratör i brödraskapet, så att de riktar sitt intresse mot någon annan som omväxling. Det är några stycken som ligger risigt till just nu. Mohahaha.    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar