söndag 4 november 2007

Och solen har sin gång

Och just nu irriterar jag mig lite smått på vissa personer, som kontaktar en via ett eller annat community där de har läst ens rätt så festliga presentation. De undrar om man är sådär rolig i verkligheten också. Vad svarar man på sånt? Jag tycker absolut att jag är jätterolig, men ibland har jag en känsla av att alla inte riktigt delar den uppfattningen. En gång när vi var tio personer som fastnade i en hiss för högst sex personer så var det till exempel en person med anlag för klaustrofobi som störde sig lite på mina försök att lätta upp den i sannling tryckta stämningen med hjälp av skämtsamma skrönor ur mitt livs novell. Hissreparatören var i och för sig också högst irriterad, men det hade inte med mig att göra. Eller åtminstone utgjorde jag bara en tiondel av orsaken till irritationen.  

Men hur som helst, man skickar ett mail som bekräftar att jo, man har nog lite humor även i verkligheten. Och så börjar man maila. Och så skickar de världens tråkigaste mail. Typ Hej, vad har du gjort idag? Vad ska man svara på sånt? Jag har joggat och bloggat och läst en bok och pratat i telefon med min kompis. Intresseklubben kallar till extra årsmöte när de hör talas om mitt liv. Eller så skriver de bara Hur mår du idag? Jo, mitt blodtryck är 120/70 och Margareta på företagshälsovården har sagt att ett sånt blodtryck som jag har, det skulle alla ha. Så jag mår hur bra som helst, tackar som frågar. Nej, så svarar jag förstås inte. Men jag kommer att göra det inom en snar framtid om inte jordens alla träbockar slutar att skicka tråkmail till mig.

Ja, i alla fall så svarar man lite tvunget på deras tråkfrågor och vips får man nya urtrista mail i samma stil till svar och det tar det verkligen emot att sitta och besvara sånt, så efter ett par tre från min sida mycket pliktskyldiga mail brukar jag helt enkelt bara skita i att svara. Det är kanske oartigt, men alternativet är att jag skriver att jag tycker att du är så förbannat tråkig, kan du vänligen sluta maila. Och det bedömer jag som något mer oartigt. 
Och ibland får man ett bittert mail där de bland annat skriver Du hade ju inte alls någon humor! i en mycket anklagande ton, och jag börjar undra när det blev mitt ansvar att förvandla deras tråkiga liv till något slags nöjesfält. 

Det är mycket troligare att jag kommer att införskaffa ett stort antal Pinctada Margaritifera och börja mata Linderödssvinen i Skånes Djurpark med dess innehåll. Sorry, tråkmånsar. Jag har inte tid med er.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar