lördag 24 november 2007

There beneath the blue suburban skies

Igår satt jag och slöbläddrade i den lokala gratistidningen Kristianstadsjournalen och på sista sidan hade ett företag vid namn PMR Telecenter fläkt ut sina erbjudanden i en helsidesannons. Rubriken på övre halvan var Vad alla kvinnor vill ha! och på undre halvan Vad alla män vill ha! 
Såna där kategoriska uttalanden stör mig, och det blev ju inte bättre av att studera annonsen. Alla män anses vilja ha en GPS i julklapp, och hos PMR Telecenter får man dessutom välja mellan tre olika modeller samt köpa den av en snygg tjej. 

För er som inte vet vad en kvinna vill ha, så kan den tvålfagre försäljaren "Björn" på PMR Telecenter berätta att det är en rosa mobiltelefon "med tydliga ikoner på höljet som talar om när det är meddelande eller missat samtal, osv". 

Tänk nu om en man inte önskade sig något annat än en rosa mobiltelefon där det tydligt åskådliggörs "om det är meddelande eller missat samtal, osv". Då får han byta kön, eller skicka sin fru till PMR Telecenter, eller låtsas att det är en julklapp. Och en kvinna behöver nog ingen GPS överhuvudtaget, hon kan väl låta sin man köra istället.   

Jag kastade en blick på PMR Telecenters hemsida och blev inte särskilt imponerad. Så här beskriver de sig själva:

Med dessa meningar vill vi beskriva vårt PMR!

Allt kan sammanfattas i följande "Telestolpar":

  • Högsta graden av Kunskap & Service
  • Snabbhet och Effektivitet
  • Lojalitet & Ärlighet
  • Gemenskap och Kamratanda
  • Ordning och reda
  • Vi är det Personliga alternativet med Det Lilla Extra - DLE

Jag är övertygad om att en normalbegåvad elev på mellanstadiet hade kunnat sätta ihop en bättre presentation, så det är kanske inte konstigt att deras annonskampanj är som den är. De verkar ju inte ens ha någon känsla för det här med gemener och versaler, och på första sidan står dessutom Aktuellt just nu 2007-08-31: PMR Telecenter har ingått ett samarbete med TeleSystem Communication!!! Och den som använder fler än ett skiljetecken efter varandra är i mina ögon klassad som mindre vetande, förståndssvag, retarderad, halvtrög, you name it. 

Jag blev nästan övertygad om att det är där som min nya vän "tokig6" arbetar. Han kanske till och med är ansvarig för sidans utformning och reklamkampanjen. 

Jag ska fortsättningsvis ta en lång omväg när jag har vägarna förbi.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar