söndag 25 november 2007

Allt kött är hö

I vanliga fall brukar jag gå ut i till exempel skogen på helgförmiddagarna, men nu när jag har blivit utsedd til livlina åt tipspromenadsfuskarna så måste jag hålla mig i närheten av Google och Bra Böckers lexikon. Därför sitter jag här och läser dumheter på aftonbladet.se i väntan på telefonsamtal.

En pojke har hittat ett kycklinghuvud i en påse grillade kycklingvingar, är en av nyheterna som slås upp i storleksordningen inbördeskrig. En 12-årig pojke skulle överraska sina föräldrar och laga middag åt dem, men i påsen med grillade kycklingvingar låg något som från början beskrevs som "en kycklingskalle" och som sedan uppgraderats  till "ett avslitet kycklinghuvud", allt för att få den rätta blodtörstiga och dramatiska touchen på artikeln får man förmoda. Som om man helst av allt ville förmedla en bild av att styckarna på Guldfågel stod och vred nackarna av levande små ulliga kycklingar med stora blodbestänkta händer under gutturala stön och sedan slängde omkring med dem lite hur som helst utan att bry sig om var de hamnade. Nu har kanske inte alla lika lättflyktig fantasi som jag i och för sig, men ändå.

Det roligaste var dock orden "Fredrik är naturintresserad och en riktig fågelkännare. Men några kycklingar vill han inte befatta sig med på ett bra tag". Jag trodde mer att "naturintresserade fågelkännare" var såna som var ute i skog och mark och spanade med kikare och kryssade arter i fågelboken, inte att de var särskilt sugna på att sätta tänderna i en grillad blåmesvinge eller ett lövsångarbröst så länge inga huvuden var inblandade. Men där ser man. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar