fredag 30 november 2007

When you woke up this morning you looked so rocky-eyed

Det var någon pajas på jobbet som hade rattat in en reklamradiokanal i jobb-bilen och jag tvingades därför till konsumtion av detta enfaldiga medium en stund nu på morgonen. Men nyheterna kan man ju alltid lyssna på, tänkte jag enfaldigt. 

Nyhet #1: Det har störtat ett flygplan i Turkiet, 54 personer befaras ha omkommit. 
Nyhet #2: Idol-Amanda ska sjunga Leonard Cohens "Hallelujah" i Idol-finalen och hade enligt uppgift blivit så tagen under genrepet att hon grät och den utsände reportern rapporterade att han var mållös, det var så fruktansvärt bra, låten var verkligen helt rätt för henne, det var "som en naken nervtråd", et cetera och med mera undersökande och kritiskt granskande journalistik. 

Menvadfan, nu får det väl ändå finnas en gräns för hur dumt det får bli. När exakt blev vad som ska hända i ett underhållningsprogram på TV en NYHET? Som dessutom får mer tid än ett störtat flygplan? Va? Va? Va?

Vidare, fast detta var efter nyheterna och när pellejönsarna till programledare tagit över igen, så pratade de om att idag är det Karl XII:s  dödsdag, och då lät det ungefär så här: "Och han var ju kompis med en massa turkar och var faktiskt den som införde kåldolmar till Sverige" och ursäkta mig, men var det inte så att karolinernas härjningar i det Osmanska riket var ett KRIG, hur kompis är man då på en skala?

Och för övrigt kan jag tillägga att det en myt att det var just Karl XII som införlivade kåldolmar i svensk husmanskost, men visst skulle man kunna använda det som propaganda för en god sak, om man nu tror att det är ett argument som skulle kunna omvända en massa 30 november-glorifierande nynazister till att bli goda och samhällsnyttiga medborgare. Fast jag tror inte det hjälper. Jag tror att de fortsätter att lyssna på reklamradio och förblir dumma och oupplysta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar