lördag 24 november 2007

Stenålders-BDSM

På aftonbladet.se läser jag att BDSM är på väg att bli "det nya folkhemssexet". Jag höll på att dö av skratt, kan någon vänligen berätta för mig lite mer exakt vad "folkhemssex" innebär? Och det gamla folkhemsssexet, var det någonting socialdemokratiskt som bara Per Albin Hansson och hans hustru och eventuellt några fler ägnade sig åt? 
Vad det än var så är det i alla fall på väg att ersättas med sado-masochism om man får tro artikeln.
Fast man var tvungen att vara "plus-medlem" för att få läsa de snuskigare delarna av artikeln, så jag fick förbli oupplyst. För jag förstår mig verkligen inte på det där, eller så har jag bara varit ihop med träbockar som inte på något vis har tagit ansvar för att lyfta vårt sexliv till något icke-folkhemskt. 

Däremot har jag en bekant som är en väldig BDSM-förespråkare och en gång på en julfest gjorde han ett ihärdigt försök att omvända mig under det att vi med gemensamma krafter tömde en flaska whisky. I vanliga fall brukar ju insikter ramla på plats i linjärt stigande takt med promillehalten, ett tag åtminstone, men när det gällde piskor och läder och lack så blev jag inte det minsta övertygad, och min mest frekventa fråga ("Men varför kan man inte bara knulla som vanligt"?) blev inte heller mottagen med öppna armar av andra sidan.  Vi förstod helt enkelt inte varandra alls.

Fast man kan ju inte låta bli att undra om detta verkligen är grejer som finns med på Maslows behovstrappa. Och tänk om BDSM hade varit folkhemssex på stenåldern, då skulle boken Grottbjörnens folk vara minst tre gånger så tjock. Nu gjorde de ju bara Tecknet och så var det klart på en halv sida eller så, fatta vad omständligt om de skulle bli tvungna att gå ut och flå en mammut och sy läderkorsetter och fläta rep och binda fast varandra i imaginära sängstolpar för att det överhuvudtaget skulle tända till där i grottorna. Fast det där med tecknet var ju i och för sig bara i början, tills Ayla träffade Jondalar eller vad han hette, det var ungefär där jag tröttnade på böckerna för det blev så tjatigt när de skulle ge varandra Njutningen sida upp och sida ner. Tänk om det kommer en uppföljare där Ayla är en barsk domina som bara ger Jondalar Tecknet ideligen, ideligen och han bönfaller henne underdåligt att hon ska hamra fast hans pung med en flintspets. Jag kommer nog inte att läsa den boken.  

På den gamla AB-chattens (RIP) tid så hann man inte mer än logga in förrän man formligen överöstes av skamliga förslag av mer eller mindre udda karaktär. Antingen ville karlarna att man skulle ha lårhöga lackstövlar och läderkorsett, stoppa en pingisboll i munnen och låta sig bindas fast i sängstolparna, eller så skulle man själv vara en bestämd härskarinna och läxa upp och förnedra vuxna karlar med bestämda pisksnärtar medan de krälade och bad om ursäkt. Och var det inte sub/dom-förslag så blev man erbjuden cybersex och telefonsex och camsex och det var nästan så att man framstod som lika religiös som Jesu moder bara för att man inte såg något fel med att göra det på det gamla vanliga sättet. Eller rättare sagt inte alls med med någon som förmedlade runda ord och sexuella fantasier samt erbjöd sig att visa bilder på sitt (eller troligen någon annans) könsorgan helt öppet för vem som helst på chatten.  

Det var kanske inte så konstigt att de stängde detta cyberrymdens Sodom och Gomorra när allt kommer omkring. Och om det är detta som ska vara folkhem i fortsättningen så tror jag att jag vill byta planet.


* Tack vare LUSSAN har jag nu lärt mig göra snygga länkar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar