fredag 16 november 2007

"-Ja, ångerfull och ångerfull, det beror sig på vad man menar med ångerfull. -Ångrar du dig? -Jaja."

Nu börjas det. Nu är det den tid på året då alla människor ska träda fram ur sina gömslen och vittna om hur fantastiskt gott det är med pepparkakor i kombination med grönmögelost.

Jag tycker det låter helt barbariskt, ungefär som att kombinera kokt pepparrotskött med vaniljsås, men då säger folk Nej, men du måste verkligen prova för att förstå! i en ton som att man är helt dum i huvudet bara för att man inte oreserverat bejakar denna tvivelaktiga kombination. Inte ens om man säger att man varken gillar vare sig mögelostar eller pepparkakor* så får man vara ifred, det finns alltid någon som känner någon som tidigare vigt hela sitt liv åt att riktigt proffshata såväl det ena som det andra, men som en gång övertalats att smaka och som nu blivit helt omvänd och överhuvudtaget inte livnär sig på något annat mellan november och april.  Halleluja.

Det är hårda tider nu.

* Jag ska inte säga att jag direkt OGILLAR pepparkakor. De är, med undantag för min mammas, bara inte särskilt intressanta. Grönmögelost däremot, det är nog inte riktigt människoföda. Och ja, jag HAR provat kombinationen pepparkakor-grönmögelost, och jag TYCKER inte det är gott. Så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar