fredag 16 november 2007

Ge mig sex, droger och rocknroll

Dagens pris i kategorin "dummaste kvällstidningsrubrik" måste vara: Sötsug kan vara vuxen-adhd. Den vetenskapliga artikeln och ett seriöst självdiagnostest där man kan "kryssa och se om man är i riskzonen", med  ytterst luddiga kriterier som i princip kan passa in på precis vem som helst, ligger dessutom under avdelning "Hälsa och skönhet", bland rubriker som Humor skyddar mot influensa och 9 sätt att önska sig lycklig. Det här känns jättebra. Eller kanske inte.

Snart finns det nog ingenting vanligt som inte kan vara ett tecken på någonting annat, ovanligare, hemskare, värre. Vanlig trötthet kan vara dold folksjukdom. Vanligt vatten kan vara cancerframkallande. Vanlig huvudvärk kan vara hjärnskada. Vanlig förkylning kan vara HIV. Vanlig kvällstidningsjournalistik kan vara ren idioti. 

Men det värsta är att jag tror att det finns folk som tar det här på allvar. Som hänvisar till att det är sant för det har de "läst någonstans". Man kan lätt föreställa sig att det tryckta ordet måste ha haft en oerhörd respekt genom tiderna. 

Det här känns faktiskt som rena rama medeltiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar