tisdag 31 december 2019

Hejdå 2019

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?Skaffade kaniner (eller det har jag nog i och för sig gjort förut, så det räknas väl inte då). Fick typ en ny tjänst (fast det har jag väl i och för sig fått förut också, så det räknas väl inte heller). Blev av med Narcissus (fast det är ju i och för sig inte första gången man har att göra med en psykopat, så det räknas väl inte heller). NÄE, det verkar väl inte ha hänt så mycket nytt här? Det gör inte mig något i och för sig. 

Höll du något av dina nyårslöften?
Då ska vi se vad jag lovade?
Löfte # 1: "Jobba mindre". HahahahaHAAAAA. Fail.
Löfte # 2: "Skaffa kaniner, som ett led i att bli mer självförsörjande ifråga om kött". Ja, jag skaffade ju kaniner. Sen fick de kaningulsot och dog, så det där med att bli mer självförsörjande ifråga om kött sket ju sig i det avseendet. Känner mig dock mer självförsörjande ifråga om kött, inte just från kanin dock.
Löfte # 3: "Odla mer". Ja, det gjorde jag. Odlingsåret var väl sisådär. Sallad, mangold, squash, persilja och grönkål funkade bäst. Ja, och så jordärtskocka förstås, men det går ju inte att mislyckas med. Skördarna av gurka, tomat och potatis var dock rätt sparsamma.
Löfte # 4: "Hitta ett sätt att förhålla mig till saker istället för att irritera mig och gå och älta saker". Det här var en upprepning från förra året, där jag uppenbarligen fortfarande tyckte att det fanns saker att jobba med. Det tycker jag väl fortfarande. Har dock blivit avsevärt bättre på att säga ifrån istället för att knyta näven i fickan och reta mig. Sen hjälper det ju tyvärr inte alltid att säga ifrån heller, så där blir det väl en del ält fortfarande.
Löfte # 5: "Inte köpa några prylar utan att kraftigt ifrågasätta om det verkligen behövs". Ja och nej. Är ju generellt ganska duktig på att inte konsumera onödiga grejer, men i tider av stress gör jag det som någon slags konstig överslagshandling. För ett tag sen beställde jag till exempel två kuddar som ser ut som gråsälar. Otroligt söta men otroligt onödiga. Såatteh, nä. Det går att förbättra.

Kommer du ha några nya för nästa år?
Ja, det har jag ju skrivit om här:
Får väl börja med den stora grejen, JOBBA MINDRE, så ger sig nog allting annat av sig själv (inbillar jag mig åtminstone).

Blev någon av dina kompisar föräldrar i år?
Nej.

Dog någon som stod dig nära?
Inte om man inte ska räkna kaninerna Podrick, Arya och Sansa. Samt vaktelhönan Snöboll som fick huvudet avbitet av en råtta (räknar inte de som vi själva har slaktat).
Sen fick vår koncern-VD en stroke i våras. Han är bara 45 år gammal. Han dog inte, men kan fortfarande varken gå eller tala. Han står mig inte alls nära, men jag är ändå rätt berörd av detta öde. 

Vilka länder besökte du?
Danmark. Blev medbjuden på helgresa till Polen, men tackade nej.

Är det något du saknar 2019 som du vill ha 2020?
TID.

Vilket datum från 2019 kommer du alltid att minnas och varför?
29 mars, när det stod klart att Narcissus skulle få sparken. Fast ska jag vara ärlig så mindes jag inte det datumet, jag var tvungen att kolla upp det.

Vilken var din största framgång 2019?
Vet inte om jag hade några direkta framgångar? Började träna lite med Tage, men han är ju ett moln i byxor som mest fladdrar omkring i sin egen värld, så det är ju inte mycket att yvas över även om han är väldigt lättlärd. Men också lättstörd, haha. Jo, men vi lyckades ju faktiskt sno ihop ett godkänt anlagsprov i viltspår, och jag som förare fick mycket beröm av domaren. Fick också höra att jag "gjort underverk" med Pojken, fast det är nog fler än jag som ska ta äran åt sig där misstänker jag. Annars var 2019 nog ett rätt så medelmåttigt år.

Vad är du mest nöjd med?
Jobbet, måste jag nog ändå säga. Efter en radda synnerligen kämpiga år så finns det nu i alla fall förutsättningar för att det ska kunna bli bra. HOPPAS JAG.

Största misstaget?
Kommer inte på något sådär.

Har du varit sjuk eller skadat dig?
Har ju min gamla diskbuktning som jag väl får dras med till döddagar. Och knölen på fingret, fast det är väl varken att räkna som sjukdom eller skada. Stukad tumme, slemsäcksinflammation i hälsenan och lite inflammerade muskelfästen i armbågarna. Och så var jag förkyld typ tre dagar på semestern. Så jag har väl ändå varit rätt så förskonad.

Bästa köpet?
Kommer inte på något speciellt.

Vad spenderade du mest pengar på?
Det var väl det gamla vanliga, bränslepellets och service på bilen. SÅ DJÄVLA ROCKN'ROLL.

Gjorde något dig riktigt glad?
Samma som alltid: Min man och mina barn! Hundarna! Stallet och hästarna! Hönsen! Trädgården! Behöver inte ha mer.

Vilka sånger/band kommer du komma ihåg från 2019?
Det måste väl vara Lars Winnerbäcks skiva "Eldtuppen", för det var väl gissningsvis den enda skiva jag köpte.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Första halvåret var FÖR DJÄVLIGT, var väl kanske inte ledsnare utan snarare mer irriterad och frustrerad. Sen vände det och resten av året har jag nog varit betydligt gladare.

Vad önskar du att du hade gjort mer?
Tränat mer med hundarna, ridit mer, läst mer böcker. Kanske även odlat mer?

Mindre?
Jobbat (om det inte har framgått, hahaha)

Hur tillbringade du julen?
Julafton: jag och min man och hundarna. Slappt och gött. Firade ju av hela julen den 22 december och sen var det fritt fram att göra vad man ville.

Hur många one-night-stands?
Tre. Hahaha, skojar bara. Noll såklart.

Hur många nobbade du?
Noll.

Favoritprogram på teve?
Det är väl det gamla vanliga, Mandelmanns, Vår tid är nu, Enkelstöten. Har dessutom fått upp ögonen för ERNST. Den såg jag inte komma, men efter min megastressiga november så var det så otroligt avkopplande att bara sitta och glo på hur man gör korv och pyssliga julprydnader. 

Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?
Narcissus!

Bästa boken du läste?
När repet brister av Belinda Bauer, Hundraettåringen som tänkte att han tänkte för mycket av Jonas Jonasson, En cirkel av sten av Elly Griffiths, Hon den roliga av Alba Mogensen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar