fredag 6 december 2019

Prinsessa

Såg filmen Prinsessa härförleden, en svensk dramakomedi från 2008 som handlar om det här:

I Alingsås i Sverige bor Maja, 18 år. Hennes högsta och enda dröm är att bli skådespelare. Hon vill stå i centrum, att alla ska se henne, den vackra människa hon är inuti. Det är bara lite svårt att se. Maja är kraftigt överviktig, klumpig och helt utan social kompetens.
Vi får följa Maja och hennes kamp att förverkliga sina drömmar under sista terminen på gymnasiet. Det är en komisk skildring med tragiska inslag, om fördomarna man möts av när man har ”fel” utseende, om att hitta den styrka och självkänsla som behövs för att verkligen stå i centrum – men då på sina egna villkor.

Jag gillade den här filmen, även om den kanske var aningens aning förutsägbar. Men ändå: tyckte så himla mycket om karaktären Maja (kanske för att jag rätt ofta också känner mig helt utan social kompetens?) och tyckte att hon som spelade henne spelade henne så himla bra. Det var också kul att se Grete Havnesköld, för mig mer känd som Lotta på Bråkmakargatan, i en av birollerna. Kändes som att hennes karaktär lite var en tonårs-Lotta. Haha. Men ja, filmen var sevärd, det var väl mest det jag ville ha sagt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar