måndag 23 december 2019

Bloggutmaning 23 december: Nyårslöftena!

Ett av mina stående nyårslöften är "jobba mindre". Hittills har det varit omöjligt att hålla p g a orsaker som jag inte kunnat kontrollera. Så här: På mitt jobb så finns det en kultur av att man först gör sina hundår, och sen blir man något annat men då gäller det att visa framfötterna. Så det har jag gjort och det har också resulterat i att jag har jobbat RÖVEN av mig eftersom det är en mansdominerad bransch och då måste man ju som kvinna vara minst dubbelt så bra som alla andra för att ens räknas (vilket i och för sig inte är så svårt, HÖHÖHÖ). Sen när jag började få mer kvalificerade områden att ansvara för så skulle jag ändå ha kvar mina gamla arbetsuppgifter som är kopplade till produktionssäsongen, och utslaget på ett år så blev det inte en helårstjänst. Sånt funkar ju rent teoretiskt, men absolut inte i praktiken, det går ju liksom inte att säga i juli att du får vänta till januari för då har jag tid. 2016 fick jag en ny tjänst, och då var det uttalat och under förutsättningar att jag skulle jobba mindre med kvalitetskontroll (som var det jag ursprungligen anställdes för) och mer med ledningsfrågor, men så blev det inte. Eller jo, jag jobbade med ledningsfrågor men också väldigt mycket ute i labbet. Och sen har det varit så mycket omorganisationer och nedskärningar de senaste åren och folk har slutat och så har man fått överta deras arbetsuppgifter för de måste ju ändå göras. Och så ska man ju vara Duktig Flicka™ och visa att man klarar det ändå. Rätt så dumt.
Förra året fick jag en ny tjänst igen, och då var tanken att jag inte skulle jobba så mycket operativt utan i princip bara strategiskt och på lednings- och koncernnivå. Men på grund av en omorganisation så fick jag göra en massa annat istället, åtminstone första halvåret, plus mina gamla arbetsuppgifter för en av dom som var tänkt skulle supporta där sa upp sig. Och sen kom ju Narcissus och ingenting blev ju bättre av det.
Fast nu har allt det där förhoppningsvis löst sig. Är ändå gött att ledningen har insett att det finns en gräns för hur mycket man kan slimma en organisation och gjort något åt det. Rent teoretiskt ser det väldigt bra ut. Så kanske att 2020 ska bli det år där jag ska snitta 40 timmars arbetsvecka? Det hade ju varit NAJS om ni frågar mig. Ja, för att summera en lång utläggning: jag kör på detta nyårslöfte ett år till och det vore väl FAAN om det inte skulle lyckas nu?

Andra nyårslöften som jag tänker försöka mig på:

- Träna mer med Tage och kanske försöka få honom färdig för tävling.
- Vara hemma mer. D v s inte binda upp mig på grejer varje kväll i veckan.
- Säga mer NEJ till saker. Jag är generellt en som säger JA. Både till sånt som verkar kul och sånt som inte alls verkar kul men så tänker jag att det kan jag väl fixa, det tar inte så lång tid...Ja, sen sitter man där snärjd till händer och fötter av måsten. Och även om många av mina måsten är självvalda och roliga så innebär det att jag inte har jättemycket tid att bara drälla omkring och inte göra någonting. Det vill jag göra mer under 2020. Och då krävs ett rejält NEJ då och då.
Det räcker nog så?
  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar