tisdag 3 december 2019

Bloggutmaning 3 december: Det här var 2010!

2010, det var ju längesen. Herregud, nästan 10 år sedan. Utan att tjuvkika så minns jag tre saker rätt så tydligt:

1. Vi köpte vårt hus (själva köpet genomfördes i december och vi flyttade väl åtminstone delvis in då också eftersom huset stod tomt, men ingen av oss hade sålt våra gamla bostäder så det där med "flyttdatum" var lite svävande eftersom det var lite som skulle fixas i huset också). Huset hade en gammal trippelpanna, men bara elbiten funkade. Vi frös som hundar och fick en elräkning på närmare 6000 spänn för de första fjorton dagarna trots att vi verkligen snålvärmt. GULP. Vi panikköpte en pelletsbrännare som var ett måndagsexemplar och stannade hela tiden. Det var inte jättekul.
2. Vi gifte oss. Nu hade vi ju inget stort sagobröllop, utan det var två minuter i rådhuset på skärtorsdagen med två kommunanställda slavar som vittnen, inga gäster. Sen åkte vi till en plantskola och köpte ett äppelträd som vi planterade i trädgården och därefter åt vi en tafflig trerätters "festmeny" på den lokala pizzerian längre ner på gatan. Fick en flisa strimlad vitkål i glassen, men vad annat är att vänta när man betalar typ 109 kronor?
3. Vi köpte Remus, tax med rätt att döda. Vi åkte och tittade på valpar, han kravlade fram, kröp upp i mitt knä och somnade där. Kan ens hjärta göra annat än smälta till en liten blöt pöl då? Nä, jag menar väl det.

Vad hände mer 2010? Det var den vintern när det bara snöade och snöade och snöade ännu mer, och när man trodde att nu kunde det väl  ändå inte komma mer snö så drog ett nytt snöoväder in. Var rätt stor kontrast mot att ha bott i lägenhet 800 meter från jobbet och att ha en megalång uppfart att skotta samt kasa omkring i vintertrafiken för att ta sig till och från jobbet. Fy fan vad jobbigt det var. Och vad kallt det var! Minns hur jag kollade på en sån där stor digital utomhustermometer jag kör förbi på väg till jobbet och kände ren och skär LYCKA när det en dag stod 0 på den istället för en massa minus som det gjorde i vad som kändes som ett halvår, men det var väl förvisso bara i januari och en bit in i februari eller nåt.

Ja, det var väl i stort sett allt jag minns från 2010 utan att kika i minnet (=bloggarkivet), men då kan man ju lika gärna klicka där direkt, det blir ju ingen utmaning att tala om.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar