tisdag 31 december 2019

Bloggutmaning 31 december: 2020 kommer att se ut så här:

NO JINX, men jag hoppas och tror att 2020 ska bli bättre än 2019. Jag kommer att jobba mindre. Eller min nya tjänst kommer väl inte att vara någon räkmacka, men åtminstone kommer jag inte att behöva hålla tiotusen bollar i luften exakt hela tiden. Förhoppningsvis.

Jag kommer att fortsätta att rida. Jag hoppas få fortsätta med Pojken, kanske få hjälpa till att utbilda Köttbullen också? Jag kommer att fortsätta hålla hundkurser (men bara en i taget) och ska prioritera att träna med Tage, tror ändå att han är något av en oslipad diamant (just nu mer oslipad än diamant dock). Annars vill jag mest bara vara hemma och hålla på med trädgården, hugga ved och läsa böcker.

Ska vi skaffa nya kaniner? Helt ärligt så har åtminstone inte jag bestämt mig i den frågan än. Det var jättemysigt och kul att ha kaniner, men samtidigt rätt mycket jobb. Läste något inlägg i någon kaningrupp på Facebook där folk verkade tycka att städa burarna var det jobbigaste. Det tycker inte jag, men däremot att se till att det alltid fanns gräs och grenar och hö tillgängligt var mer jobb än jag hade räknat med. Plus att det visade sig att det inte funkade att ha vinterförvaring av hö där jag hade tänkt (carporten vedporten) för det var inte tillräckligt med luftgenomströmning, så de höbalar som låg längst in möglade. Och eftersom vi (tyvärr) inte bor på en stor gård med en massa lador och uthus och grejer så har vi inte riktigt löst den biten, vilket ställer till det. Det är väl inget jätteproblem, men man vill ju liksom inte stå där utan och inte kunna få tag på hö helt plötsligt. Eller bli tvungen att åka halva Skåne runt för att hitta hö i småbal och så bara kunna köpa kanske 5 stycken för att man inte har plats för fler.
Och till skillnad mot hönsen, där man ju så att säga i princip får betalt varje dag så är det väldigt mycket jobb innan det är dags för hopp i grytan, så att säga. Såatteh, vi får väl se. Det är mysigt med kaniner, men det där med att de bara gick och tvärdog var ju betydligt mindre kul. I så fall får man väl vaccinera, men då blir det ytterligare en grej som ska göras och hållas reda på och som gissningsvis kostar en slant (betalade nyss 1650 kr för två taxars årliga vaccinationer, då var det visserligen inklusive rabiesspruta, men ändå).

Annars tänker jag att 2020 ska bli ett år där jag liksom ska kunna landa och vara i balans med allting, så det kommer inte att hända så mycket nytt. VI FÅR VÄL SE.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar