fredag 27 december 2019

Gratis är gott

Sitter här med fötterna på bordet och pustar ut efter en lång och slitsam dag. Haha, not. Eller det beror ju på hur man ser det. Gick ut med hundarna i förmiddags, hade tänkt ut en lång runda som jag skulle gå. Solen sken (för en gångs skull), det var kallt men klart och härligt. Dock var det ett djefla liv på hundarna och när vi kommit mer än halvvägs visade det sig vara jakt på gång. Det förklarade ju varför det sprang dovhjort till både höger och vänster och varför hundarna var helstimmiga (även när det inte var vilt i sikte). Mötte delar av själva jaktlaget en bit bort, hörde mig för var de höll till och tja, sen var det bara att vända och trava tillbaka igen eftersom de jagade precis där jag tänkt gå. Sånt är livet.
Kom hem, åt lunch och sedan åkte vi och hämtade tre tuppar som skänktes bort via en hönsgrupp på Facebook. Det var någon köttras, Welsumer tror jag, och det var rejäla bjässar som fick tuppen Lars att framstå som en tanig liten kyckling. Kom hem, slaktade, flådde, tog ur, styckade, frös in och kokade slutligen buljong på benen. Präktigt värre och helt gratis. Sånt gillar man ju. Ska kanske lägga till det till min nyårslöftelista, att bli bättre på att nappa på sånt? Ser annonser om tuppar som bortskänkes var och varannan vecka och det är bara min inneboende lättja som gör att jag inte svarar. Och då menar jag inte omaket med att slakta och stycka utan mer det där med att kontakta folk, bestämma tid, åka hem till folk, inte veta ifall man kommit rätt, knacka på, döprata, tacka för sig och åka därifrån. Sånt där tar supermycket av min energi, men det kanske är sånt man får jobba på om man vill bli lite mer självförsörjande?
Sitter nu med fötterna på bordet, dricker ett glas vin och slötittar på Lida som är en av mina favoritböcker och en av få Stephen King-filmer som faktiskt har blivit väldigt bra. Det beror såklart på Kathy Bates, hon är så lysande i rollen som Annie Wilkes. Se den om ni inte redan har gjort det. Har för övrigt börjat kolla på Castle Rock säsong två, som ska handla om den unga Annie Wilkes, men njaa? Jag har i och för sig bara sett ett avsnitt än, men det var inte så att jag sögs fast direkt. Aja, får väl ge den en chans vad det lider.   

    
 

2 kommentarer:

  1. Vet inte om vi har samma smak, men Nord&Syd ligger pa viafree nu. Jag är barnsligt förtjust i den serien.

    Annika

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tyckte den var superbra på 80-talet, men nu känns det tyvärr som att tidens tand har tuggat lite väl mycket på denna produktion.

      Radera