onsdag 18 december 2019

Bloggutmaning 18 december: Måndagen som gick

Måndagen som gick hände följande: Jobbade klädsamt lite, typ: kom kl 8, gick kl 13. Dessa fem timmar inkluderade även fika och lunch och det gjorde inte ont någonstans. Vem FAN kom på 40 timmars arbetsvecka? Eller ja, jag vet ju att 40 timmars arbetsvecka en gång i tiden var en förbättring mot hur det var för jättelängesen, men helt seriöst, är det inte dags att förbättra lite till snart?
Åkte hem, hämtade upp hundar och låneböcker, åkte till bibliotek och veterinär för vaccination av taxar. Som vanligt tjöt Remus som om han höll på att bli slaktad så fort veterinären närmade sig med sprutan, och som vanligt tog Hilding det hela med ro. Och då är ändå Hilding den som har blivit utsatt för sprutor och nålar och grejer ungefär tusen gånger mer än alla andra hundar tillsammans. Men han tycker ändå att ett veterinärbesök är svinfestligt och är alltid nyfiket förväntansfull på vad som komma skall, medan Remus slokar med svansen och låtsas vara stendöv så fort han sätter en tass i väntrummet.
Hade en SABLA TUR faktiskt, för taxarnas rabiesvaccin gick ut denna dag. Var bergsäker på att det var någon gång i januari, men den bergsäkerheten gick uppenbarligen inte att lita på. Trodde hjärtat skulle stanna när jag såg 16/12-19 i deras pass innan hjärnan hann med och kunde konstatera att det faktiskt var den 16 idag. PUH. Ja, det hade väl i och för sig inte varit hela världen utan bara att man hade fått vänta 21 dagar innan eventuell utlandsresa, men nu hade vi faktiskt pratat lite löst om att åka över till Danmark någon dag under julledigheten, och då hade det ju inte varit görligt. Åtminstone inte med hundar i släptåg.

Åkte sedan hem, slappade en stund i soffan innan det var dags att åka till stallet. Kom hem, såg att bilden på Tage, som jag lagt i någon Facebookgrupp för dansk-svensk gårdshund, hade fått över 500 likes. Så nära att bli viral nu alltså. Föreställer mig att jag inom kort kommer att bli kontaktad av någon (oklart vem) som erbjuder mig furstliga summor pengar mot att jag lägger ut lite gölliga och tokroliga bilder på mina hundar varje dag. Hahaha.

Ja, det var väl måndagen det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar