måndag 9 december 2019

Bloggutmaning 9 december: Blev livet som jag trodde?

Det här var ju en rätt spännande grej att fundera över, och jag kan inte direkt säga att jag har något bra svar för jag kan liksom inte riktigt minnas att jag någon gång har trott att livet skulle bli på något speciellt sätt. När jag var liten ville jag bli veterinär eller jockey (det senare är väldigt oklart varför för jag kan inte minnas att jag någonsin varit intresserad av galoppsport, men jag misstänker att det var i samma veva som jag läste böckerna om Svarta Hingsten) eller åtminstone "något med djur", men det var ju inte samma sak som att jag på allvar trodde att jag skulle bli det. Är uppvuxen i en miljö synnerligen genomsyrad av Jante och livet har levt upp till mina förväntningar genom att bryta ner dom, typ. Förr vad man än sa att man ville bli eller göra eller ha när man blev stor så fick man alltid höra att det var omöjligt och att det inte var någon idé att önska sig något för det blev aldrig som man tänkt sig ändå och då var det ingen idé att hoppas på något för då slapp man bli besviken sen. Det där var tydligen väldigt viktigt, att slippa bli besviken. Som om man inte skulle bli det ändå? Fattar verkligen inte det resonemanget.

Det ser ju hemskt deppigt ut i skrift, men det är väl inget jag skulle ligga på en psykologsoffa och böla för idag. Det är bara det att jag aldrig har haft någon tydlig målbild att när jag blir stor ska jag jobba med ditt eller datt, ha si och så många barn och bo här eller där. Livet har liksom bara blivit av ändå oavsett vad jag har trott om det. Och det har ju för all del blivit BRA. Har två fina barn och två fina barnbarn, en snäll* man, fint** hus, bor med djur, jobbar visserligen inte med djur*** men har ett intressant och utvecklande och rätt spännande arbete, okej lön, inga lån, roliga fritidsintressen, ett rikt inre liv, det är faktiskt inte mycket att klaga på alls. Det ska väl vara alla djävla KRÄMPOR**** som har kommit med åldern. Det var ju inget jag vare sig trodde eller hoppades på, det vill jag verkligen poängtera.





* Gäller inte när jag är sur på honom. Hehe.
** Alla hade kanske inte hållit med om detta, men nu är det ju dock vi som bor där och vi trivs.
*** Om inte ideellt arbete ska räknas dårå.
**** Just idag: Diskbuktning i ländrygg, slemsäcksinflammation i hälsena, ont i tumme, axlar och nacke. Lite huvudvärk på det kanske? Jajamen!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar