torsdag 5 december 2019

Hjulen på bussen dom går runt, runt, runt

Har haft min bil på verkstad för service och fixning av någonting-med-någon-fjäder som blev underkänt på besiktningen. Har därför åkt buss till och från jobbet. Skånetrafiken har hittat på ett nytt system. Tidigare fanns någon som hette Jojo-kort, som man laddade med pengar och åkte för, men nu ska ju allting vara så himla modernt och skötas i någon himla app. Jaja, det är ju inte lönt att streta emot tekniken, så jag installerade app, kopplade ihop den med mitt betalkort och höll på att svimma när jag såg att det nu kostade 50 kronor enkel resa att ta sig till och från stan. Alltså 100 spänn tur och retur. Minns inte exakt vad det kostade med Jojo-kortet, men det var åtskilligt billigare och plötsligt förstod jag de senaste veckornas ramaskrin i insändarspalterna angående de nya priserna på kollektivtrafik.

Men! Det kostade lika mycket att köpa en 24-timmarsbiljett och då kunde man åka hur mycket som helst inom en och samma zon för samma pris. Kände nästan för att ta tjänstledigt och okynnesåka buss i ett dygn för att riktigt få valuta för pengarna, men det lät sig inte göras. Så igår morse tog jag bussen från verkstan till jobbet och sedan bussen hem, och i morse tog jag bussen till verkstan för att hämta bilen och då kostade det inget extra eftersom det var inom 24 timmar (hade 16 minuter tillgodo).
Och eftersom det kostade 8745 bistra kronor att hämta ut bilen så kändes det fint att åtminstone ha sparat en femtiolapp. Och att man redan har köpt de flesta av julklapparna. JODÅSÅATT.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar