måndag 16 december 2019

Bloggutmaning 16 december: Helgen som gick

Helgen som gick innehöll följande:

LÖRDAG:
  • Långpromenad med hundarna i skogen. Inte så lång som jag hade velat p g a slemsäcksinflammation i hälsenan. Har jag berättat om slemsäcksinflammationen i hälsenan? Kanske inte. Har i alla fall sedan en tid tillbaka haft svinont i hälsenan plus att den har varit helt svullen och dan. Tog upp det med sjukgymnasten när jag var där för ryggen och hon sa att det enda man kan göra är att göra 15 tåhävningar om dagen i två månader så "kanske" det ger med sig. KUL PROGNOS? Ska be om en second opinion för hon kändes inte jätteuppdaterad. Men i alla fall, hundpromenaden var trevlig.
  • Städning av hönshus. Jag undrar följande saker: Ska mina höns någonsin börja lägga ägg igen? De har ruggat typ sen i oktober och inte betalt hyra sedan dess. Och ska mina australorp-kycklingar och det senaste gänget vaktelkycklingar någonsin kunna gå att könsbestämma? Känns osannolikt att alla skulle vara hönor. Kan den extremt långa mörka hösten hålla nere produktionen av könshormoner? Tycker inte ens jag har hört någon av (de garanterade) vakteltupparna Villanelle och Batman gala på evigheter.
  • Tog emot en liten köttleverans från där jag beställer kött ifrån. Naturligt Kött heter det. Så himla smidigt, man beställer vad man ska ha och så får man ett sms om det går bra med leverans då och då, och sen är det bara att vara hemma och ta emot och så får man en faktura sen. Och köttet är ekologiskt och närproducerat och djuren har haft det bra och slakten har skett under värdiga förhållanden. Viktiga grejer för mig. Förr innebar sånt en massa meck och att man var tvungen att åka och möta upp olika leverantörer både här och där, nu är det både bra OCH smidigt. Älsk på detta.
  • Slappande i soffan framför kaminen. Glodde på delar av filmen G. Tycker det är så himla kul det där när karaktären Robban, som röker hasch, inte vill jobba och är en allmän slashas, blir omvänd av karaktären Mias pappa (spelad av den gamle kåkfararen Lasse Strömstedt) genom att han, Mias pappa, tar med honom, Robban, ut i sin segelbåt, varpå Mias pappa ger Robban en rejäl utskällning när Robban slarvar med rodret, pappan är dessutom hård och konsekvent och låter inte Robban smita undan för att han, Robban, tycker det är jobbigt med utskällningen. Sedan får han, Robban, beröm när det blir rätt! Och då förstår han, Robban, plötsligt att det här är vägen att gå (han lär sig samtidigt att segla på nolltid och vet precis i vilket av alla miljoner rep han ska dra i när Mias pappa skriker ut helt obegripliga seglartermer) och blir en ny människa, slutar med haschet, går till polisen, anger sin langare, klipper håret, köper nya kläder och får jobb. Hahahahaha. Så himla overkligt. Och roligt. Roligast av allt är när Robban (tidigare i filmen) anklagar Mias pappa för att vara nymoralist eftersom han (Mias pappa) säger att Robban måste klippa håret för att få jobb på hans mack, och Mias pappa svarar (strängt och barskt, för det vet ju alla att det är precis vad som behövs för att få knarkare tillbaks in på den smala vägen igen): "Och en sak ska du ha jävligt klart för dig, grabben: Min moral är MYCKET gammal". Hahahahaha. Roligaste repliken i hela filmen om ni frågar mig.
  • Lagade och åt helstekt entrecote och potatis- och jordärtskocksgratäng. Fint ska det va. Sen kollade vi på en film som jag inte minns vad den hette, men den handlade om en tjej som var lite överviktig och hade ett mediokert utseende och så ramlade hon och slog i huvudet i en spinningcykel och svimmade och när hon vaknade upp så tyckte hon att hon var SKITSNYGG och började bete sig därefter och vips så fick hon både kille och karriär. Orkade inte se klart hela, men misstänker att upplägget är att hon vid något tillfälle "kommer till sans" och inser att hennes utseende och vikt inte förändrats någonting utan att allting hänger på självkänslan. Skulle jag tro. Men den var ändå lite söt.

SÖNDAG:
  • Upp i svinottan, iväg och hålla hundkurs. Spår med nybörjarhundar, det gick över förväntan. Tage fick också gå ett spår, det gick bra för att vara honom.
  • Åkte hem, bakade bröd och lussekatter. Ja, det var Lucia i fredags, men man kan äta lussekatter även efter detta datum. Ugnsluckan pajade. Så himla typiskt, men det var bara det yttre delen som lossnade så det gick ändå att baka klart.
  • Lagade kycklingfilé och en sås bestående av crème fraiche, mango chutney, finklippt hårdstekt bacon och curry som var TO DIE FOR. Mmm.
  • Kvällsfikade och åt rätt många nybakade lussekatter samtidigt som vi kollade på Solsidan.
  • Tage och Hilding slaktade en tennisboll och tuggade på varsin del medan Remus betraktade dessa barnsligheter med förakt.
  • Cirka klockan 23 väcktes jag av att delar av tennisbollen kom i retur. Först Tage, sedan Hilding. Upp och torka golv x ett antal gånger. Sedan sover man inte bra, eftersom man hamnar i någon slags stridsberedskap och är redo att flyga upp vid minsta ljud eller rörelse.

Ja, det var väl helgen i stora drag. Nu väntar sista arbetsveckan innan JULLEDIGHETEN.

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar