fredag 20 december 2019

The rise of Skywalker

Var på bio och såg The rise of Skywalker igår. Ska ju vara den sista av den sista av den sista av alla dessa Star Wars-filmer som har kommit, fast det tror jag inte. Det är ett sånt vinnande koncept att det kommer att gå att tjäna pengar på det så länge den här galaxen existerar.

Jag gillade den. Jag är verkligen inget JÄTTE-Star Wars-fan, men det är ju lätt att gilla filmerna. Det är så tydligt vem som är god och vem som är ond och man vet att så länge de levererar rappa repliker samtidigt som de kör sina rymdfarkoster i hiskliga hastigheter och med en hårsmån undgår att bli förintade av laserstrålar, kolliderande asteroider och annat rymdtjosan så behöver man inte ens vara orolig för hur det ska gå, i alla fall inte just då. Sen kan det ju komma ett och annat dödsfall ändå, och då är det lite sorgligt (i förra filmen lipade jag som ett spädbarn när jag såg Chewbacca sörja Han Solo). Men sen blir det bra igen! Och det blev det den här gången också. Sen kan jag väl tycka att slutet var lite väl fattigt, och de kunde även ha kostat på sig att leverera lite mer sidospår i form av skojiga och söta djur/varelser. Den lilla trattformade droiden var ju jättegullig, hen skulle man vilja ha sett mer av! Och BB-8. Och vad var det Finn skulle säga till Rey som han aldrig fick sagt? (ja, jag fattar ju, men den tråden blev liksom bara hängande kvar i luften).

Saker jag också undrar över:
- Varför använder inte Rey Kraften till att klättra med? Verkar ju jättejobbigt att stånka sig upp för hundratals meter av rymdskrot (eller vad det nu var), hon borde väl bara kunna...eh, sväva sig uppåt?
- Varför använder inte Rey Kraften till att hjärntvätta Stormtroopers mer? Är väl bara att övertyga dom om att de är med henne så hade de ju sparat många strider.
- Alltså, de här...slöjorna eller vad det är, som är en del av Reys klädnad? Verkar inte det VÄLDIGT opraktiskt när man större delen av sin tid ska jaga, jagas, klättra, fäkta, springa för livet, skjuta, rädda galaxen och så vidare? Då hade man väl verkligen inte velat ha några djävla gardinlängder hängandes och slängandes omkring sig. Ännu mer overkligt att de aldrig fastnar någonstans, aldrig blir smutsiga och aldrig går sönder. VA?


Jätteopraktiska kläder


- Jag gillar verkligen att man låter karaktärer åldras, men Luke Skywalker ser numera faktiskt mer ut som en mysfarbror/jultomte än en ärofylld och värdig Jediriddare. Väntade mig nästan att han skulle avrunda med ett HO-HO-HO.

Julkalendern nästa?

 
Jamen det var ändå en bra film. Lättsedd. Den får fyra laserstrålar av fem möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar