måndag 21 april 2008

Kroppen skriker efter sömn men hjärnan säger nej

Idag kom jag att tänka på de fyra temperamenten. Det händer ibland, fråga mig inte varför för det är ingenting jag någonsin haft nytta av, inte ens när jag spelar TP. Men kunskapen ligger där och lurar någonstans och när jag då och då scannar av den container av värdelöst vetande som utgör stora delar av min hjärna så glömmer jag nästan alltid ett av temperamenten. Det är ytterst irriterande och själva fan också.

Väck mig mitt i natten och jag kan rabbla de sju dödssynderna, kons magar, Hallands floder, Jesu lärjungar, Snövits dvärgar, Henrik VIII:s fruar, tio Guds bud och stora delar av det periodiska systemet utantill. Men de fyra temperamenten och dess tillhörande kroppsvätskor verkar helt jävla omöjliga att minnas som grupp. Oftast är det flegmatisk jag glömmer. Det var det idag också. Jag var dessutom från från en dator, så jag fick gå omkring och undra på ett gammaldags pre-Googleskt vis ett bra tag. Det här duger ju inte. Melankolisk, kolerisk, sangvinisk, flegmatisk. Ska det vara så jävla svårt att minnas?

Jag har som ambition att lära mig världens sju underverk, för jag känner att jag har en lucka i min allmänbildning där. Hittills är jag bara tvärsäker på Egyptens pyramider, Babylons hängande trädgårdar, kolossen på Rhodos och fyrtornet på Faros. Och då händer det att jag glömmer fyrtornet på Faros, så så var det med den tvärsäkerheten.
Det ser inte bra ut så här långt, men skam den som ger sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar