tisdag 29 april 2008

Allt mellan himmel och jord

Idag kom jag att tänka på en jättebra skiva som jag ägde i min ungdom, men som jag av olika anledningar inte längre äger. Den heter Blommor & Bajonetter och jag skulle ge rätt mycket för att få höra den igen. Men trots att vi lever på 2000-talet där all musik i hela världen finns tillgänglig några musklick bort, så verkar just den EP:n vara lika rödlistad som hedlarvmördaren.*

Den borde ju gå att snoka rätt på, tycker man ju. Vad som talar emot det hela är att jag tycker det känns rätt pinsamt att börja prata vitt och brett om hur mycket man gillar Arabens Anus. Det är ju knappt man vågar googla i sådana söktermer ens en gång, av rädsla för att hamna på någon sajt med helt obskyr inriktning som liksom tar över ens dator sen.

Jag antar att det här är ett kraftigt ålderstecken, när man inte längre helt obesvärat uttrycker sitt gillande när det handlar om band som till exempel Slaskfittorna, Rövsvett och Tatuerade Snutkukar utan mer börjar fundera på hur man egentligen uppfattas av sin omgivning. Just idag känns det kanske lite olämpligt att gå och gnola på någon gammal slagdänga av Incest Brothers. Och ska man gömma undan den där singeln med Gods of Masturbation om barnens kompisar får för sig att börja rota i ens skivsamling?

Å andra sidan har jag aldrig blivit så förolämpad i hela mitt liv som när jag fick frågan om jag inte hade någon skiva med Mats Rådberg och Rankarna. Då börjar man ju verkligen undra vad man ger för intryck. Det är nog tio år sedan den incidenten, men jag har fortfarande inte kommit över det, och jag kommer aldrig någonsin att förlåta Pia för att hon överhuvudtaget ens tänkte på mig och Peta in en pinne i brasan på en och samma dag. Jag känner mig smutsig och liksom besudlad av bara tanken.

Nej, men nu skulle man haft sin gamla fina Necrophilian Hits. För att liksom rena själen en smula. Det är väl kanske inte heller en skiva man springer och frågar efter i skivaffärerna, men vadfan.  

 * Calosoma auropunctatum, skalbagge (jordlöpare), kategori RE (försvunnen)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar