torsdag 25 oktober 2007

Som gamar i öknen vi hasta i härjningens röda spår

Nu blir det bloggvila i ett par dagar under det att jag ska befinna mig i internetlöst land och samla på mig nya erfarenheter att stöpa om till beska sarkasmer här i nålsögat.

Jag lämnar några sura karameller som ni kan tugga på under tiden.

Saker som stör mig just för stunden:
1. När människor använder uttrycket "lite nu och då". Det finns ingenting som heter så. Det heter "lite då och då", alternativt "every now and then" om man är i den engelskspråkiga delen av världen. Men bara då och endast då. En varning kan också vara på sin plats här. Om du använder uttrycket "lite nu och då" för ofta finns risken att jag tänker på dig i termer som "obildad".
2. När människor skriver "juh" istället för "ju", eller stavar "flicka" med kk. Vad är det här för trams? Det är en sak om man gör det på Lunarstorm, men alltså, vuxna människor. Väx upp. 
3. När människor till varje pris måste säga en bok- eller filmtitel på originalspråk i en ledigt docerande ton och som om de nästan besvärades av att det råkar finnas en svensk översättning. Vad vill ni bevisa med det? Jag vet också att Stekta Gröna Tomater heter Fried Green Tomatoes på engelska, men det är ingenting jag tycker att jag måste påpeka speciellt.
4. Att sajten www.studera.nu inte kan vaska fram mina högskolebetyg ur någon databas utan tvingar mig att skicka papperskopior i frankerat brev för att stärka mina tvivelaktiga meriter för en liten distanskurs jag har sökt. Men vakna, det är 2007 nu.  
5. Att man inte kan bränna skivor av låtar man betalat för att ladda ner på Itune. Eller det kanske man kan. Men jag vet inte hur man gör, och då är det är samma sak. 
   
Bryt upp, bryt upp, den nya dagen gryr. Osv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar