söndag 21 oktober 2007

Praorna har tagit över världen än en gång

Nu tycker jag att praorna börjar ta sig lite väl mycket friheter på svenska företag. Det har förvisso varit lugnt på adlibrisfronten ett tag, men det beror förmodligen på att någon slog näven i bordet och sade stopp, nu tar vi inte in en praoa till förrän vi är av med alla de där böckerna av Klas Östergren. Det kan även bero på att jag har gett mig själv inköpsstopp på adlibris tills jag kommit igenom Jack, boken som aldrig tar slut.

Men i övrigt så undrar man. För ett par veckor sedan beställde jag ett soffbord. Jag har länge tyckt mig vara i behov av ett, men möbelaffärerna i närheten har inte tyckt som jag i fråga om vad som är estetiskt tilltalande, eller för att tala klarspråk så tycker jag att de soffbord som finns helt enkelt är skitfula. Jag vill ha ett i mörkt trä med lådor under så man kan stoppa ner sina fula fjärrkontroller och värmeljuständare och varför inte den bok* som legat i mitt vardagsrum sedan i somras och spridit ett visst mått av dåligt samvete, men det finns ingenstans. Jo, i Mios serie "Vineyard", men då ska man nog ha ett mer ståndsmässigt vardagsrum, kanske med inslag av antika möbler. Det mest antika i mitt vardagsrum är en golvlampa vars fot är utsmyckad med exotiska och icke artbestämda vadarfåglar, som inte fungerar. Lampan alltså, vilket i sin tur beror på att min mamma har klippt av sladden för att ingen av misstag ska råka tvinga in den med våld i ett modernt vägguttag. Men jag tror inte att någon på Antikrundan skulle hetsa upp sig nämnvärt över den. Det är överlag ganska tveksamt om delar ur en så rustik möbelserie som "Vineyard" hade passat in i mitt hem. Och då ska man dessutom tycka att 6500 kronor för ett soffbord är ett okej pris. Det tycker inte jag. 

Så himla roligt tycker jag inte att det är att springa omkring i möbelaffärer, så jag googlade på "soffbord" och hamnade så småningom på hemdirekt.net, "din möbelleverantör på nätet". Att handla på internet är så bra, man behöver inte trängas med folk som går omkring med febriga extreme makeover-blickar och uttråkade äkta hälfter som inte vill ta ställning till huruvida någonting matchar gardinerna i sovrummet. Jag blir lätt aggressiv i sådana sammanhang och undviker dem därför med glädje till förmån för ungefär vad som helst. 

På hemdirekt.net fanns ett soffbord som föll mig i smaken både utseende- och prismässigt, så jag beställde det. Man fick fylla i sina uppgifter, välja betalningssätt och sånt där vanligt, och sedan kom det ett mail med Tack för din order, osv, och så Betalningssätt: Förskottsbetalning. Vi kommer att kontakta Dig, per mail, med information om bankgironr och övrig information. Då förväntar ju åtminstone jag mig att det ska ta någon dag, på sin höjd, för vi lever ju ändå på 2000-talet. Men nu har det gått en vecka och ingen har hört av sig och man kan ju undra om tanken är att de ska plantera skogen, hugga träden, förädla timret och snickra ihop bordet först innan de skickar sitt bankgironummer så jag kan betala.  

Någonting är skumt, förmodligen är det en praoa som sitter inne med all information men han är schizofren och har lagt upp tolv olika konton på Facebook och har fullt upp med att underhålla dem hela dagarna i ända och de anställda på hemdirekt.net är på inköpsresa i Västindien där de dricker exotiska paraplydrinkar och är otrogna med lättfotade damer som dansar i paljettbikini på hotellets nattklubb. 

Jag återkommer i ärendet när det finns mer att berätta.

 * "Vete, vapen och virus" av Jared Diamond. Den är värre än Jack. Jag kommer inte genom den!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar