söndag 28 oktober 2007

Kom så ska vi leva livet.

Jag har precis tagit mig igenom ett avsnitt av SVT:s nya evighetssåpa Andra Avenyn. Jag kan inte låta bli att tycka att det inte verkar särskilt svårt att göra en såpa. Det är bara att hitta på ett antal par och låta dem vara otrogna med och mot varandra så ger sig resten av sig själv.

Så här har det hittills gått till i Andra Avenyn: Lotta är gift med Roland och är otrogen med Fredrik. Kim är ihop med Liv, men är otrogen med Adam. David är ihop med Jossan, men är otrogen med Roxanna. Angelica är inte ihop med någon, men har ihop det lite med Tony, som varit gift med hennes nu döda syster. Håkon är ihop med Lottas syster, men är otrogen med Olga. 
Nu fattas det bara att Ulla avslöjas i ett passionerat ögonblick tillsammans med prästen, eller att Rasmus får ihop det med Roland, men det är säkert bara en tidsfråga.

Det känns som att såpaförfattare borde vara ett ganska enkelt sätt att försörja sig på. Skriv allas namn på lappar, lägg dem i en hatt och dra lott om vem som ska få ligga med vem, numera behöver man ju inte ens tänka på huruvida det är olika eller samma kön. Allt är möjligt. Och resten ordnar sig som sagt alltid. 

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar