fredag 12 oktober 2007

Jag vill inte krossa holländskt porslin

Dagens arbete har inte bara varit en storm i ett vattenglas på temat köksveckor. Christian, Stefan och jag försökte bryta den allmänna klagotrenden i fikarummet genom att föra in diskussionen på alkohol istället. I och för sig var det bara vi själva som deltog i den diskussionen, men ändå, det är ju ett ämne som oftast är förknippat med trivsel och trevnad, ja om man inte är alkis förstås, men så att säga på hobbynivå. Vi konstaterade att det finns otroligt många, de flesta självutnämnda, experter på detta tema, men vi var fullständigt överens om följande:
1. Ingen av oss skulle förmodligen klara ett blindtest mellan en single malt och Grant's blended whisky ens om våra liv hängde på det.
2. Kopparbergs päroncider 4,5 % är avsevärt godare än så kallad äkta champagne.

Det uppstod en mycket förtätad känsla av gemenskap kring bordet när vi biktat dessa våra tillkortakommanden i alkoholkunskap. Det var human bonding på hög nivå och det var med svår motvilja som vi skiljdes åt och återgick till våra arbetsuppgifter.  
 
Dagens fikarumskommentar:
Christian: Sparkling, vilken köksgrupp tillhör du nu?
Jag: Jag vet inte...Ingen, känns det som.
Christian: Du är lite som Judas. Du får sitta vid det tomma bordet längst bort och fika.
Jag: Betyder det att jag slipper duka av också?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar