onsdag 24 oktober 2007

Money cant buy me love

En sak som slog mig när jag igår satt framför tv:n som ett litet tänt ljus och tindrade vid blotta åsynen av Mike Syrén, var att nästan alla som medverkar i hans skilsmässoprogram bor i stora jäkla villor. Eller i mysiga små stugor på landet, men det känns hur som helst känns som att alla har en enormt stabil ekonomisk grund att stå på och jag vet inte om det är just det som kännetecknar  tiden efter en skilsmässa.

Nu vet jag inte om Mikes budskap är att han vill tvätta bort förlorarstämpeln från ordet "skilsmässa", och om det är det så känns det förmodligen tveksamt att låta buttra karlar som sviktar av underhållsbördor i glest möblerade ettor eller bittra kvinnor  i mysdress från Ullared som röker under köksfläkten i en miljonprogramstrea på 75 kvadratmeter medverka. Det skulle kanske få en och annan tittare att känna att Nej, jag stannar nog hos Pelle, han tjänar ju åtminstone bra, och det är kanske inte syftet med programmet. 
Men ändå, gårdagens skånska valkyria som muntert tillkännagav att hon köpt ett skitstort hus efter skilsmässan "för att man lever här och nu" kändes ändå inte riktigt representativ för folket i största allmänhet, för allvarligt, hur många har råd med det på en lön? 

Man kan inte låta bli att undra om Mike kanske har sneglat lite i taxeringskalendern när han gjorde urvalet av medverkande. Jag antar att det är lättare att vara harmonisk och överseende i en luftig villa med smakfull inredning och lummig trädgård i lilla villastad än om man tvingats lämna densamma för en möblerad tvåa i någon stökig förort med sönderslagna lekplatser och knarkare som grannar. 

Hur som helst är jag nu officiellt nästan KÄR i Mike. Vilken man, han räds minsann ingenting i sökandet efter svar på relationernas gåtfullhet. Nu har han till och med varit hos en spådam och hört sig för om ett och annat. Inte för egen del får man väl förmoda, fast vem vet vad som sades när kamerorna slogs av, men ändå. Jag är imponerad av hans driftighet. Och han verkar så rar. Och jag vill också gå vid havet och tala förtroligt med Mike Syrén, det ska väl inte bara vara valkyrior, som erkänner att de lagt ut stringtrosor på strategiska ställen för att få sin exman att stanna kvar, förunnat. Kan man ju tycka. Fast jag vet i och för sig inte om jag är så intresserad av att ha ett helt tv-team som dokumenterar mina relationsmässiga tillkortakommanden för att sedan sprida ut dem i public service i hasorna, så det känns som att jag nog får avstå. 

Mike, du anar inte hur ledsen jag är för detta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar