torsdag 11 oktober 2007

Read em up and weep, the dead mans hand again

I svallvågorna av den senaste tidens jämställdhetsdiskussioner har det nu upprättats ett köksschema på jobbet. Olika avdelningar ska ha varsin vecka då man gemensamt ansvarar för att 1. det finns frukostbullar, smör och pålägg, och 2. att detta plockas undan efter avslutad förmiddagsfika, samt att 3. diskmaskinen fylls och töms på sitt rena innehåll när det behövs. 

Det är ju inte så himla svåra uppdrag kan man ju tycka. Men det blev diskussion och strid på kniven direkt. Det började med att Magnus inlade veto mot att jag blivit placerad i samma grupp som de personer jag tillbringar åtta timmar om dagen med, vilket är geografiskt rätt men organisatoriskt fel. Listans skapare försvarade sitt tilltag med att grupperna blev ungefär lika stora på det viset, men Magnus drog nästan stridslystet upp en penna som om han utmanade till envig och ändrade på listan. Det var nästan lite rörande att se hur han riktigt månade om att jag skulle få vara delaktig i just den gemenskap under vilken vi med gemensamma krafter skulle tömma diskmaskinen var tredje vecka. Eller så tycker han att jag som är en så driven besökare i tvättstugan även kan befinnas vara lämpad för andra hushållssysslor och att detta i förlängningen skulle gynna honom själv.

I det läget såg Tord sin chans att få smita undan i det numerära överläge som vår grupp nu utgjorde i förhållande till andra grupper, så vips var en av honom och från mig stulen penna framme och gjorde en lättare korrigering, vilket fick till följd att Björn i det närmaste bröt ihop. Ska dom som har längst till fikarummet göra mest av alla? knorrade han upprört och avfärdade mitt milda försök att gjuta olja på vågorna som ren kommunistpropaganda.

Det enkla ordet "köksvecka" är numera lika infekterat som mellanösternpolitiken. Det ska bli mycket mycket spännande att följa utvecklingen i den här frågan, och jag är lite glad att jag inte längre är i Björns grupp. Tord tillhör Björns grupp. Han kommer inte att få det så roligt, förutspår jag. Jag kan ju alltid skylla på att jag har tvättstuga och måste gå hem om det kör ihop sig.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar