tisdag 2 oktober 2007

När Roddy Doyle renoverade köket...eller åtminstone nästan

För ett tag sedan gjorde jag en liten beställning på adlibris. Det händer då och då och kanske lite oftare än vad som är sunt, men jag har ju nästan inga andra laster och redan Cicero sa Den som äger en boksamling och en trädgård saknar intet, och jag blev ju i och för sig av med trädgården i stora bodelningslotteriet, fast en balkonglåda kanske också kan räknas och i så fall är tillvaron synnerligen komplett.

Det är alltid roligt att köpa böcker, och den här gången blev jag extra yster, för jag hittade bland annat Roddy Doyles The Snapper på svenska och för bara 89 kronor dessutom. Jag har läst den på engelska, eller originalspråk kanske jag ska säga för att inte trampa på någon irländsk tå, förlåt Roddy i så fall, cirka en miljon gånger men jag är tyvärr ganska språkligt lat och föredrar svenska översättningar. Fast jag är hemskt nyfiken på hur de ska få till pubskämtet What is hard an' hairy on the outside, soft an' wet on the inside, begins with a C, end with a T, an' has a U an' an N in it?* 

Men hur som helst. Adlibris mailade att mina andra böcker var på väg, men Följande bok i din beställning (Doyle, Roddy: The Snapper) är under behandling hos oss och förväntas levereras inom kort. På vårt initiativ gjordes en delleverans av din beställning. Naturligtvis står vi för den extra fraktkostnaden.

Nästa dag fick jag ett nytt mail där det stod Vi måste tyvärr meddela att nedanstående boken (Doyle, Roddy: The Snapper) inte kommer att levereras till dig då den är tillfälligt slut hos våra leverantörer. Vi har avbeställt den här boken från din order och den kommer inte att skickas till dig automatiskt vid ett senare tillfälle. 

Det var ju lite surt, men så kunde man anmäla sig till adlibris bevakningstjänst och få besked om när boken ånyo skulle finnas tillgänglig. Det gjorde jag, och efter en halv dag kom ett nytt mail där det stod Följande bok som du bett oss bevaka (Doyle, Roddy: The Snapper) finns nu tillgänglig. Det var ju snabba ryck måste man säga. Fast det var bara det att nu kostade inte boken 89 spänn längre utan 551 bistra kronor. Plus frakt. Det var dyrt. För att tala klarspråk var det ett jävla ocker. Så mycket kostade nog inte ens den snuskigt dyra The Extraordinary Chemistry of Ordinary Things, som jag i och för sig köpte för ett stulet presentkort men det är en annan historia.

Jag föreställer mig att det är en praoa på adlibris som fått för sig att prissätta helt efter eget huvud och nu har någon upptäckt det, kanske är det Roddy Doyle själv som har härsknat till där på andra sidan irländska sjön och skickat ett rätt så purket mail där han påpekar att det inte går för sig att kränga hans bästa böcker för en spottstyver, han behöver förstärka sina finanser för han håller precis på att renovera sitt kök och ska sätta in en Agaspis också, skärpning adlibris, bannar han bryskt och nu måste dom på adlibris' kundtjänst försöka rätta till det här efter bästa förmåga och vad ska dom göra, dom kan ju inte gärna gå loss på praoan för han är inte straffmyndig och man kan ju inte precis koppla in socialen när det handlar om att köpa en Agaspis till Roddy Doyle, och praoans föräldrar behöver använda hela barnbidraget till en avbetalningsplan på en Canada Goosejacka som de gått med på att köpa för att visa att de minsann inte är några medelsvenssons för pappan har en gång i tiden närt en dröm om att bli rockmusiker men blev aldrig mer än femte medlemmen i ABF:s Studiecirkel i rock, och nu vrider dom sina händer, dom på adlibris' kundtjänst alltså, och så skickar dom sådana här mail till mig för dom har läst på Metrobloggen att jag är en sån harmlös typ. Och praoan sitter bara och spelar Counterstrike hela dagarna och är helt ovetande om vad han ställt till med.

Man blir alltid lurad.

* And the answer is...coconut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar